Wybaczcie idiotyczne zapewne dla was pytania, ale jestem w tym temacie kompletnie zielony. Czy można warzyć piwo nie zagladając do specjalistycznego sklepu (no, chyba że po zestaw surowców), używając dostępnych w domu urządzeń? Jeśli odpowiecie, że tak, to zapewne liczba browarników amatorów znacznie wzrośnie. I jakie przyrządy trzeba mieć?
Sprzęt bez sklepów
Collapse
X
-
Zobacz jak to robi Piwowar, na jego krótkim fotograficznym reportażu z warzenia. Garnki, pieluchy, sitka itp. Samym jednak domowym sprzętem nie da się uwarzyć. Potrzebny będzie np. balingometr, termometr, śrutownik do słodu i..... można jeszcze wymieniać ... może inni coś mają do dodania w tej kwestyji.....NoLeafClover
Related Topics
Collapse
-
W tej części południowej Słowacji, browarów jest jak na lekarstwo. W Rożnavie jest Kaltenecker i to w zasadzie wszystko. To taki nieco wykluczony obszar pod wieloma względami. Na przykład przez Gemerską Panicę wiedzie linia kolejowa i jest tam przystanek, ale od lat w żadnych mniejszych miejscowościach...3 Photos
-
Channel: Słowacja
-
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Kiedy zaczęła się agresja Rosji na Ukrainę, przeczytałem gdzieś że browar Pinta razem z browarem ReBrew, uwarzyli piwo - Hazy Discovery Kyiv.
Szkoda że to wszystko urodziło się w takich okolicznościach. Oczywiście przypomniałem sobie wizytę w tamtejszym browarku którą wspominam...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Znane uzdrowisko na wschodniej Moravě doczekało się w tym roku swojego browaru. Powstał on blisko luhačovického zámku (czyli pałacu) z 1738 roku, w przemysłowej przybudówce do budynków restauracji i pensjonatu "U koňa". Przyjeżdżając do Luhačovic pociągiem mijamy ten kompleks...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment