Cześć, powoli przymierzam się do zakupu kociołka Royal catering. Ciężko znaleźć takie skompresowane informacje o tym kociołku. To co by mnie interesowało to:
1. Brać 30 czy 40l? Aktualnie robię warki 10l, może przerzucę się na 15 ale pewnie nic ponad to. Nie mniej zastanawiam się czy nie brać z zapasem. Tylko boje się, że na takiej 40 nie zrobię mniejszej warki. z drugiej strony na 30 mogę nie zrobić jakiegoś RISa, który wymagałby więcej słodów.
2. Co warto wymienić lub dokupić do kociołka już od początku?
3. Jak chmielicie (w czym) i czy wam się to sprawdza?
4. Jak z waszej perspektywy wygląda awaryjność sprzętu?
5. Jakieś tipy? Na co zwrócić uwagę przy warzeniu?
Z góry dzięki za podzielenie się doświadczeniami
1. Brać 30 czy 40l? Aktualnie robię warki 10l, może przerzucę się na 15 ale pewnie nic ponad to. Nie mniej zastanawiam się czy nie brać z zapasem. Tylko boje się, że na takiej 40 nie zrobię mniejszej warki. z drugiej strony na 30 mogę nie zrobić jakiegoś RISa, który wymagałby więcej słodów.
2. Co warto wymienić lub dokupić do kociołka już od początku?
3. Jak chmielicie (w czym) i czy wam się to sprawdza?
4. Jak z waszej perspektywy wygląda awaryjność sprzętu?
5. Jakieś tipy? Na co zwrócić uwagę przy warzeniu?
Z góry dzięki za podzielenie się doświadczeniami