mam drobne pytanko.czy lepiej kapslowac butelki czy tez zamykac je tymi kablonkami-czy to nie ma zadnego znaczenia ?
czym zamykac
Collapse
X
-
Odp: czym zamykac
pinkhorror napisał(a)
mam drobne pytanko.czy lepiej kapslowac butelki czy tez zamykac je tymi kablonkami-czy to nie ma zadnego znaczenia ?
-
-
Odp: podziekowanie
pinkhorror napisał(a)
..prosilbym tez o wskazowki dla poczatkujacego amatora.
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
.
Po zamknięciu ok 400 butelek stwierdzam, że mimo wszystko wygodniejsze są kapsle. Pewnie dlatego butelki z zamknięciem patentowym wymiotło z rynku.
Zgadzam się z Krzysiem, że kapslowanie butelek jest wygodniejsze, ale butelki z tzw. zamknięciem patentowym są ładniejsze, a poza tym przy otwieraniu takiej butelki jest wspaniały charakterystyczny efekt akustyczny. Mam kilka takich po piwie Kelt, do których leję najlepsze piwa - koźlaki, pszeniczniaczki.
Comment
-
-
Ja natomiast zdecydowanie wolę krachle.
Kapsluję tylko na potrzeby rozdawnicze.
Te do spożycia w domu butelkuje w patenty.
Comment
-
-
Z pytaniem "czym zamykać" proponuję zgłosić się do kol. Variselli. Ma On duże doświadczenie w zamykaniu browarówPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment