Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wogosz
Chłodnica zanurzeniowa
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pretender Wyświetlenie odpowiedzihehe, ja też dziwiłem się strasznie na niekorzyść po tym jak dowiedziałem sie, ile kosztuje miedź
hmmm, w takim razie "pójdziem" w alu, zobaczymy jak tot sie będzie spisywało. Na pewno lepiej niż "balkon"
pozdrawiamPozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedziNa pewno. Na początku tez używałem aluminiowej chłodnicy. Teraz mam ze stali kwasoodpornej, kupioną u Wesołego.
Ale raczej postanowione, zacznę od aluminiowej, na miedź lub kwasówkę później zamienimyLast edited by Pretender; 2011-03-10, 14:38.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pretender Wyświetlenie odpowiedzia mogę zapytać jeszcze o wydajność tego ustrojstwa? tzn ile mniej/więcej wody potrzeba było do schłodzenia brzeczki
Ale raczej postanowione, zacznę od aluminiowej, na miedź lub kwasówkę później zamienimyPozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedziBrak zauważalnych różnic.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pretender Wyświetlenie odpowiedziNa pewno lepiej niż "balkon""nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA wcale nie, balkon jest tani, niezawodny, wygodny w użyciu.
Comment
-
-
Piwowarstwo to nie "łapanie pcheł"
Jeden dzień wydłużenia procesu nie zmienia niczego, że o ekologi to nawet nie wspomnę..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziPiwowarstwo to nie "łapanie pcheł"
Jeden dzień wydłużenia procesu nie zmienia niczego, że o ekologi to nawet nie wspomnę...
Poza tym chciałbym mieć bardzo tyle czasu, żeby się nie spieszyć ...
ale wszędzie gonią, że czas, że za długo, że szybciej, najlepiej pracować 8 dni w tygodniu ...
Pozdrawiam
Comment
-
-
Szybkie schłodzenie to więcej aromatu chmielu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziSzybkie schłodzenie to więcej aromatu chmielu."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA niby dlaczego?Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
To logiczne ale nie wiadomo ile ich ulatuje z piwa piwa chłodzonego kilka godzin w szczelnie zamkniętym fermentorze a ile z chłodzonego pół godziny w otwartym garze. Z zamknietego fermentora nie mogą wylecieć a jeśli nawet to zapewne sie skroplą ponownie.
Nie dostrzegłem tej różnicy w aromacie."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment