Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wogosz
Chłodnica zanurzeniowa
Collapse
X
-
-
Na pewno. Na początku tez używałem aluminiowej chłodnicy. Teraz mam ze stali kwasoodpornej, kupioną u Wesołego.Pozdrawiam,
Jacek
ŚwientechlywikiComment
-
Ale raczej postanowione, zacznę od aluminiowej, na miedź lub kwasówkę później zamienimyOstatnia zmiana dokonana przez Pretender; 2011-03-10, 14:38.Comment
-
Pozdrawiam,
Jacek
ŚwientechlywikiComment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Piwowarstwo to nie "łapanie pcheł"
Jeden dzień wydłużenia procesu nie zmienia niczego, że o ekologi to nawet nie wspomnę..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Poza tym chciałbym mieć bardzo tyle czasu, żeby się nie spieszyć ...
ale wszędzie gonią, że czas, że za długo, że szybciej, najlepiej pracować 8 dni w tygodniu ...
PozdrawiamComment
-
Szybkie schłodzenie to więcej aromatu chmielu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Comment
-
To logiczne ale nie wiadomo ile ich ulatuje z piwa piwa chłodzonego kilka godzin w szczelnie zamkniętym fermentorze a ile z chłodzonego pół godziny w otwartym garze. Z zamknietego fermentora nie mogą wylecieć a jeśli nawet to zapewne sie skroplą ponownie.
Nie dostrzegłem tej różnicy w aromacie."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam
Mam obecnie problem z podłączeniem chłodnicy z nierdzewki karbowanej pod kran taki jak widać na obrazku. Jak to zrobić, żeby nie ciekła woda ani z kranu ani z przyłącza na rurce? I oczywiście był między nimi jakiś wąż. W tej chwili na rurce jest stare rozwiązanie, z którego...-
Channel: Sprzęt
-
-
U podnóża Železných hor leży malutka wioska Loučky. W lecie 2022 roku Jakub i Klára własnie tam otwierają malutki, rodzinny browarek.
Od głównej ulicy do browaru jest około 200 metrów. Mały domek ze sporym, zielonym ogrodem w strugach deszczu wyglądał bajkowo. Na...-
Channel: Czechy
-
-
Witam, mam taki problem otóż ważyłem moje pierwsze piwo z brewkitu i przy przenoszeniu fermentor zaciągnął wodę z rurki, byka tam z 20 min, czy coś może się złego stać?
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam,
to mój pierwszy post na forum ale do tej pory bardzo intensywnie przeczytywałem się przez wiele wątków.
Jestem bardzo początkującym piwowarem domowym, do tej pory uwarzyłem jakieś 8 warek.
Razem z bratem wpadliśmy na pomysł wykonania w pełni zautomatyzowanego...-
Channel: Sprzęt
-
-
Jest tu kawiarnia i restauracja. Kuchnia smaczna, obsługa przyjazna i pomocna. Ugoszczeni zostaliśmy po królewsku. Miejsc od groma.
Skupmy się jednak na piwie: Jest tu Miłosław z kija za 13 zł. Z potężnym diacetylem pasuje do obficie maślanych (bardzo smacznych!) posiłków...-
Channel: Wielkopolskie
2024-10-19, 21:08 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment