Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtomasz
W czym zacierać ?
Collapse
X
-
Gary sa z blachy. Tyle ze moze zaledwie 1mm.
CO tam ma odpasc - nie wiem. Mi nie odpadloPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikGary sa z blachy. Tyle ze moze zaledwie 1mm.
CO tam ma odpasc - nie wiem. Mi nie odpadlo
Tak czy inaczej ja mam piekny gar emaliowany i nie oddam go za zadne skarby"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
znalazłem to właśnie na allegro
warto kupować czy nie? w sumie troche na moje potrzeby za duży, ale może lepiej kupić na zapas... co radzicie?
Comment
-
-
Posiadam takiej właśnie pojemności. Z decyzji jego kupna jestem bardzo zadowolony. Garnek do zacierania/chmielenia nigdy nie będzie za duży . Cena jest dobra (płaciłem podobnie w hurtowni pod Szczecinem jakiś rok temu). Osobiście, gdybym był teraz na Twoim miejscu szukałbym 60 LLast edited by DanielJakubowski; 2007-02-24, 22:04.Pozdrawiam
dj
Comment
-
-
Dosłownie pare złotych tańszy jest 29l (oczywiście w ofercie sklepów on-line). Jeśli nie masz w swojej okolicy gdzie kupić takiego gara i w grę wchodzi tylko zakup przez internet to bierz. Ja swój 29l kupiłem na miejskim bazarze za 70zł z pokrywąJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MakaronJak moze cos odpasc, jak caly garnek jest wytworzony ze stali nierdzewnej. Czy sie myle i tanie gary sa tylko czyms takim pokrywane?
Dlatego też widoczne po kilku użyciach jaśniejsze plamy na powierzchni gara nie są efektem odpadania warsty nierdzewki, lecz grafitu. Nie są w związku z tym podstawą do uznania roszczeń reklamacyjnych . Nie są też dowodem na złą jakość użytej stali.
Kupując gar z nierdzewki należy pamiętać o kilku prostych zasadach:
- dno powinno być grube, min 6 mm, i składać się z min 3 warstw: stal, matriał rozprowadzający ciepło ( miedź, aluminium ), stal
- im grubsza blacha z której garnek wykonano, tym lepiej
- koniecznie trzeba zwrócić uwagę na ranty i wywinięcia blachy - często są popękane już w sklepie
- uchwyty garnka są przyspawywane. Musi być 6 punktów spawalniczych na uchwyt. Inaczej po kilku miesiącach mogą odpaść.
Udanych zakupów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascKupując gar z nierdzewki należy pamiętać o kilku prostych zasadach:
- dno powinno być grube, min 6 mm, i składać się z min 3 warstw: stal, matriał rozprowadzający ciepło ( miedź, aluminium ), stal
- im grubsza blacha z której garnek wykonano, tym lepiej
- koniecznie trzeba zwrócić uwagę na ranty i wywinięcia blachy - często są popękane już w sklepie
- uchwyty garnka są przyspawywane. Musi być 6 punktów spawalniczych na uchwyt.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtomaszMimo, że keg nie spełnia wszystkich wyżej opisanych wymagań, ale ja mam 30l keg i to jest bardzo doby garnek. Oczywiście musi zostać odrobinę przystosowany. No i jest bardzo ciężki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascAleż mój drogi, ja nie mówię o wszystkich naczyniach ze stali, tylko o GARNKACH.
A co do garnków bardzo tanich, kupiłem kiedyś garnek (podobno nierdzewny) błyszczący jak (...) w supermarkecie na wagę. Po kilku gotowaniach na dnie pojawiły się miejsca rdzewiejące , niestety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtomaszTemat jest "W czym zacierać".
A co do garnków bardzo tanich, kupiłem kiedyś garnek (podobno nierdzewny) błyszczący jak (...) w supermarkecie na wagę. Po kilku gotowaniach na dnie pojawiły się miejsca rdzewiejące , niestety.
Comment
-
Comment