Sprzęt warzelniczy z miedzi a kwestie zdrowotne.
Collapse
X
-
@Krzysiu
Może zostaw ten ręcznik i odpowiedz sobie czy ołów ma zauważalny/mierzalny wpływ na cokolwiek w ww. zastosowaniach. Fajne bicie piany tu się rodzi, może będzie wesołoOstatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2013-06-05, 13:37.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Domyśliłem się, o co koledze Radkowi chodziło z tym ołowiem, ale jak rzekł poeta - chodzi o to, aby język giętki powiedział to, co pomyśli głowa. A nie całkiem co innego, i niech się goście domyślają.
Nie ma znaczenia, jakie ilości ołowiu przedostaną się do brzeczki. Związki cyny trujące nie są, natomiast wszystkie związki ołowiu są trujące, koniec, kropka.Comment
Related Topics
Collapse
-
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
Channel: Niemcy
-
-
Bożonarodzeniowe ciemne piwo z dodatkiem cynamonu, dosładzane m.in. ekstraktem stewii
12% ekstr.
4,8 % alk.
12 IBU
Aromat - jest dość słodko, czuć ciemne słody, ciut chleba razowego, po przelaniu wyraźny karmel i trochę cynamonu
Piana - wysoka, trwała,...-
Channel: Ukraina
2025-01-02, 23:50 -
-
Znany w Polsce browar z walońskiej prowincji Luxembourg nieopodal granicy z Luksemburgiem.
Na ecie info: "modern red beer", chmiel Styrian Golding, zaw. alk. bardzo dokładnie podana: 6,671%
https://lupulus.be/biere/jolly-poupee-33cl
Aromat - na początku...-
Channel: Belgia
2024-12-22, 22:43 -
-
O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale
Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...-
Channel: Anglia
2024-11-23, 23:51 -
-
5% alk.
Aromat – delikatnie słodowy (biszkoptowe muśnięcie) i jakieś owoce (zapach słoika po wylanym kompocie) i gdzieś w oddali minimalny chmiel
Piana – wysoka, zwarta, szybko opada do drobnego kożuszka
Barwa – wyraźniejszy bursztyn z odrobiną miedzi
Wysycenie – łagodne,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-07-21, 00:37 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment