Znalazłem bardzo tani /ok. 35 zł/ garnek ze stali a właściwie blachy nierdzewnej.
I mam wątpliwości. Garnek jest wykonany z cienkiej blachy / z podobnej wykonane są garnuszki turystyczne / i zastanawiam się czy takie naczynie nie będzie się przypalać.
Jestem zupełnie początkujący i nie gotowałem jeszcze brzeczki, może ktoś bardziej doświadczony stosował podobne naczynie.
Kolejna wątpliwość to pojemność garnka .
Ma on pojemność 20l., czy w takiej pojemności jestem wstanie nachmielić brzeczkę , tz. najpierw gotować oj 15 l. a potem przed fermentacją już w fermentorze uzupełnić wodą do 20l. pytam o nachmielenie bo rozumiem że gotować zacier mogę w mniejszej pojemności?
I mam wątpliwości. Garnek jest wykonany z cienkiej blachy / z podobnej wykonane są garnuszki turystyczne / i zastanawiam się czy takie naczynie nie będzie się przypalać.
Jestem zupełnie początkujący i nie gotowałem jeszcze brzeczki, może ktoś bardziej doświadczony stosował podobne naczynie.
Kolejna wątpliwość to pojemność garnka .
Ma on pojemność 20l., czy w takiej pojemności jestem wstanie nachmielić brzeczkę , tz. najpierw gotować oj 15 l. a potem przed fermentacją już w fermentorze uzupełnić wodą do 20l. pytam o nachmielenie bo rozumiem że gotować zacier mogę w mniejszej pojemności?
Comment