cafepiwosz tak, jasne, że widze, ale warto innych przestrzec
Instalacja mikrobrowarowa - zrób to sam
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qbson Wyświetlenie odpowiedziJa bym optowal za ogrzewaniem elektrycznym z grzalkami po bokach i mieszadlem dla szybszego rozprowadzenia temperatury."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mawas Wyświetlenie odpowiedziMoją kadź zacierno - warzelną sceptycznie oceniają wszyscy których proszę o opinię.
Tak szybko się nie poddam,...
Kaprys jest rzeczą świętą, i w tym temacie właśnie go mam
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Po procesie warzenia i filtracji, wyjmujemy wkład z mieszadłem i dodajemy chmiel (koniecznie w saszetce) i po przykryciu pokrywką chmielimy.
Kocioł wyposażony jest obwodowo w 25mm płaszcz wodno /powietrzny, więc po wyjęciu saszetki chmielowej, chłodzimy brzeczkę wodą, podłączając do kranu wężyki, dołączone do króćców umieszczonych w zewnętrznej części kotła, jeden u góry drugi na dole.
W tej pozycji po wystudzeniu i uzyskaniu odpowiedniego blg brzeczki, możemy dodać drożdże i rozpocząć fermentację burzliwą. Za pomocą umieszczonego na dole kotła zaworu, pobieramy próbki brzeczki, celem ustalenia jej gęstości podczas fermentacji i w odpowiednim momencie albo rozlewamy do butelek, albo przelewamy do fermentora na fermentację cichą.
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
Comment