Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
Instalacja mikrobrowarowa - zrób to sam
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcA jak to się ma do zacytowanej przez Ciebie wypowiedziJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
O obrotach nic nie było.
Zużycie silnika nastąpi napewno szybciej, niż w przypadku podwójnego mieszadła. Jak będa działały siły, mozna sobie wyobrazić na przykładzie helikoptera, przy podwójnym mieszadle równoważą się i nic nie będzie się starało zamieszać zamiast zacierem, to pokrywą i silnikiem, a stała konieczność równowazenia tej siły przez silnik i pokrywę będzie prowadziło do szybszego zużycia.
Comment
-
-
Ciekawy pomysł ale mam pytanie czy sprawdzony jest ten wynalazek na gęstym zacierze? Nie jest przypadkiem tak, że to mieszadło popycha zacier w wielkim trudzie? Wkońcu łatwiej jest obracać mieszadłem zamocowanym na środku.
Proszę o relację z zacierania Jestem ciekawa rezultatów gdyż sama zastanawiam się nad wmontowaniem mieszadełka w swoją mikrokadź
Comment
-
-
mikser
Zastanawiał się ktoś moze nad zastosowaniem miksera, ale z przebudowanym wirnikiem on z pewnością podołałby gęstosci brzeczki, zastanawiam się nad tym bo planuje zakup większego kotła zaciernego a wtedy mieszanie nie bedzie juz tak przyjemne...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralllZastanawiał się ktoś moze nad zastosowaniem miksera, ale z przebudowanym wirnikiem on z pewnością podołałby gęstosci brzeczki, zastanawiam się nad tym bo planuje zakup większego kotła zaciernego a wtedy mieszanie nie bedzie juz tak przyjemne...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumTyle, że mikser musiałby mieć możliwość pracy na wolniejszych obrotach. Te nowsze chyba mają.
PS mikser po kilkudziesięciu minutach pracy zapewne się stopi...KETTLER brewery
www.lukuj.republika.pl
Comment
-
-
Pomysł masz dobry, jednak ma kilka wad:
1. zasilacz z Noki jest na pewno za słaby, zrób doświadczenie ( włącz maszynerię i stwarzaj opór dla mieszadła za pomocą ręki najlepiej na prostym odcinku osi) Moje mieszadło pożera spoko 3 Ampery ( wydajność Noki to 0,335 A przy 3,7 Volta = 1,2 W ) analogicznie u mnie 12V x 3A = 36W) dochodzi jeszcze wartość przełożenia w samym mechanizmie u mnie 1do40,
więc moment obrotowy rośnie czterdziesto krotnie w uproszczeniu 36W x 40 = 1440 w mocy.
2.Sprawa druga mocowanie: kierując wektor siły w taki sposób jak na zdjęciu marnujesz do 30 do 50% mocy, która odkłada się na siły wyłamujące mocowanie mieszadła. Przy osi prostej, aż do dna powstaje jedna siła skręcająca ( może jedynie obrócić pokrywę a temu łatwo zapobiec).
3. Powierzchnie natarcia na zacier jest za duża , opory będą ogromne.
Jednym słowem nie ma szans aby to działało, na pocieszenie napiszę, że moje pierwsze mieszadło też było do bani .
Comment
-
-
Zasilacz jakby co wymienię (jak bedzie zasłaby to zauważę, bo się spali ). A co do mieszadła to przekonaliście mnie wszycy. Już wybrałem nawet materiały, z których zrobię mieszadło pracujące centralnie.Last edited by Shlangbaum; 2006-02-21, 22:34.
Comment
-
-
coś ciekawego i drogiego
za 8 h zniknie
Comment
-
Comment