Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mirekkk
Buteleczko Ty moja, ile Cię cenić trzeba...
Collapse
X
-
-
-
Robimy Vichy 0,33, ale dawno ich nie widziałem, ładniejsze są Apo 0,33, smukłe, ciemne i wysokie. Wiecie co wydaje mi się że wchodzi tylko w grę duża ilość, na pewno nie 100 sztuk, na pewno sprzedadzą, tylko jakoś musiałbym to przepakowywać i wysyłać zainteresowanym, no i chyba musielibyśmy wspólnie wybrać jeden gatunek, myslę że jakieś 0,5l.
Comment
-
-
Comment
-
-
Właśnie o takiej butelce mówię, co do ilości jaką można kupić, to raczej trzeba by było wziąść cały ładynek paletowy (ale zobaczymy), a w taki na. Vichy 0,5l. wchodzi 1848 sztuk jak się nie mylę, tych jak to mówicie "do piwa Grodziskiego" ładunek ma chyba ze 2597 jaks się nie mylę, ale jak popytam w magazynie to może są jakieś małe ładunki np. po 500 sztuk. Pierwotnie myślałem że kupię jeden rodzaj butelek i wszystkim chętnym porozsyłam, co to jest 500 sztuk, kilku chętnych i się rozejdzie, a 2000 to już jest inwestycja, podejrzewam że na pewno poniżej 50gr za sztukę wyjdzie koszt
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DomineoWłaśnie o takiej butelce mówię, co do ilości jaką można kupić, to raczej trzeba by było wziąść cały ładynek paletowy (ale zobaczymy), a w taki na. Vichy 0,5l. wchodzi 1848 sztuk jak się nie mylę, tych jak to mówicie "do piwa Grodziskiego" ładunek ma chyba ze 2597 jaks się nie mylę, ale jak popytam w magazynie to może są jakieś małe ładunki np. po 500 sztuk. Pierwotnie myślałem że kupię jeden rodzaj butelek i wszystkim chętnym porozsyłam, co to jest 500 sztuk, kilku chętnych i się rozejdzie, a 2000 to już jest inwestycja, podejrzewam że na pewno poniżej 50gr za sztukę wyjdzie koszt
A te poniżej 50gr za sztukę, to dużo poniżej? Kaucja za butelkę wynosi 35 gr, za tyle można ją kupić w sklepie.
Comment
-
-
Nie ledwo pokropi, tylko na pewno butelki kosztują około 30-40gr. im lżejsze (czytaj jednorazowe albo zwrotne ale produkowane w tej samej technologii co jednorazowe), tym tańsze bo np. butelka do Szampana 1,5 litra na pewno kosztuje dużo więcej niż Carlsberg bezzwrotny. Widzę że się zapędziłem, chodziło mi o tanie nowe butelki, na pewno opłaca się kupić w sklepie, ale na ile je domyjesz twoja sprawa. Ja służę pomocą z racji że mam taką możliwość, a sam leję w Vichy bo mam za darmo. JAK KTOŚ CHCE NA JEDNĄ WARKĘ TO CHĘTNIE SŁUŻĘ, JAK WIĘCEJ TO CZYTAĆ WYŻEJ(hurt) koniec tematu
Comment
-
-
ja tam nie mam problemu, już od paru miesięcy (aż wstyd się przyznać ) butelki po wypitym piwie wyrzucam We Wrocławiu w piwnicy tyle mam, że ewentualnie jakby zabrakło na Włodarzu to dowiozę - ale tam spożycie jest duże więc raczej nie zabraknie
Choć jak teraz zaczniemy warzyć z Morbitalem to mogę się przeliczyć- oby
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakMnie interesują butelki 0,33 l o kształcie jak Vichy, tzw. "szpilki" lub "długie noże".
Produkujecie takie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu1. Jeżeli w pobliżu lokalnego stadionu jest sklep z piwami w butelkach bezzwrotnych, to po każdym meczu jest spora ilość do zebrania. Tyle, że trzeba samemu umyć ...
4. Impreza zakładowa lub dobre imieniny: wystarczy namówić organizatora na zakup piwa w butelkach jednorazowych. W ten sposób mam kolejne sto butelek
5. Remont pobliskiej knajpy: jako wartość dodatkowa po remoncie została skrzynka z butelkami Van Pur 18, których nie ma już w obiegu. Też ją przejąłem.
Ale teraz już mam poważny problem z przechowywaniem tego całego dobytku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuButelki Vichy są TYLKO w wersji 0,355. Inne, podobne, NIE SĄ Vichy, a co najwyżej NRW. Przestańcie wypisywać bzdury, tylko zajrzyjcie do Polskich Norm, na opakowania.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
mała alternatywa ale sparawdza się
dla wszystkich którzy mają problem z butelkami (czyli również i mnie) na dojrzewanie piwa (ja najbardziej mimo wszystko lubie jak dojrzewa w moim żoładku) podsuwam małą alternatywę mozna wykorzystac do tego celu butelki z plasticowymi korkami po szampanie są dosć trwałe szczelne ( lepiej je przechowywac na płask jak wino) i wielokrotnego użytku co wy na to ? mi sie trocę tego drubego szkła uzbierało...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteksa jak to sie ma do oferty BA...
Comment
-
-
Ja butelki piaskowalem. Wsypałem do rodka piasku na 1 cm dolalem wody i "krecilem" az caly syf wykrecilem. A butelki mialy ze 2 lata bez plukania.------------------------------------------------------
Kiedy w zlewie, przed czy po rozlewie?
Comment
-
Comment