Buteleczko Ty moja, ile Cię cenić trzeba...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • miodzik
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.08
    • 103

Witam.

Mój sposób na wiekowe buletki z zawartością na dnie to piaskowanie. Wsypuje na dno 1cm piasku, dolewam tyle samo wody o kręce flaszką tak ze 2 minuty. Czyści dokładnie.
    ------------------------------------------------------
    Kiedy w zlewie, przed czy po rozlewie?

Comment

• piotry
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.08
      • 761

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miodzik
      Witam.

Mój sposób na wiekowe buletki z zawartością na dnie to piaskowanie. Wsypuje na dno 1cm piasku, dolewam tyle samo wody o kręce flaszką tak ze 2 minuty. Czyści dokładnie.
      a nie rysuje ??
      i czy to zwykły piasek z piaskownicy dla dzieci ??
      czy jakis specjalny ??

Comment

• miodzik
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2004.08
        • 103

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry
        a nie rysuje ??
        i czy to zwykły piasek z piaskownicy dla dzieci ??
        czy jakis specjalny ??
        Jakiś specjalnych rys nie stwierdziłem, piasek z kupki na budowie płukany .
        Butelki oczywiście potem standardowo myję i wygrzewam.
        ------------------------------------------------------
        Kiedy w zlewie, przed czy po rozlewie?

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Worms, Am Rhein 3, Hagenbräu
          dadek
          Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
          2022-10-30, 20:12
        • dadek
          Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
          dadek
          Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
          2025-02-09, 23:58
        • dadek
          Schwetzingen, Schlossplatz 1, Schwetzinger Brauhaus zum Ritter
          dadek
          Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
          Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
          2022-10-26, 22:37
        • dadek
          Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
          dadek
          Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
          2023-04-27, 02:48
        • dadek
          Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
          dadek
          Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
          2025-01-12, 18:42
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...