Witajcie!
Otrzymałem od znajomych w prezencie 30 litrowego KEGa. Typowa konstrukcja w której dystrybują piwo browary.
Jak wykorzytać go w BA.
Na zachodnich stronach widziałem często Kegi z wycietą górną częścią, które służą wtedy jako kadzie zacierne.
Ja jednak wolałbym wykorzytać go jako zbiornik leżakowy. Nieraz zdarzają się jakieś okazje (imieniny itp), gdzie taka ilosc byłaby idealna do spożycia
Pytanie więc:
1. Jak otworzyć i zamykać KEGa. domowym sposobem nie uszkadzając zaworu.
2. Stosować nagazowanie naturalne, czy podłączać zewnętrzne CO2?
3. I czy w ogóle jest to mozliwe i jest sens sie tym zajmować.
Pozdrawiam!
Otrzymałem od znajomych w prezencie 30 litrowego KEGa. Typowa konstrukcja w której dystrybują piwo browary.
Jak wykorzytać go w BA.
Na zachodnich stronach widziałem często Kegi z wycietą górną częścią, które służą wtedy jako kadzie zacierne.
Ja jednak wolałbym wykorzytać go jako zbiornik leżakowy. Nieraz zdarzają się jakieś okazje (imieniny itp), gdzie taka ilosc byłaby idealna do spożycia
Pytanie więc:
1. Jak otworzyć i zamykać KEGa. domowym sposobem nie uszkadzając zaworu.
2. Stosować nagazowanie naturalne, czy podłączać zewnętrzne CO2?
3. I czy w ogóle jest to mozliwe i jest sens sie tym zajmować.
Pozdrawiam!
Comment