Czy będzie możliwość zdjęcia korby i zamocowania wiertarki przy pomocy przejściówki ?
Śrutownik JAM Mini
Collapse
X
-
czujnik napisał(a)
W pełni rozumiem elroya. także chciałbym znać chociażby przybliżoną cenę jak również termin "pojawienia sie w sprzedaży"
Zabrałem go prosto z produkcji i nawet nie wiem ile kosztują materiały o produkcji nie wspominając.
Staram się aby była (ta cena) jak najbardziej
przystępna.
Comment
-
-
Tabletka napisał(a)
Czy będzie możliwość zdjęcia korby i zamocowania wiertarki przy pomocy przejściówki ?
Gdyby coś dostało się pomiędzy walce i je zablokowało podczas pracy z wiertarką, można nabawić się poważnej kontuzji.
Przy tym rozwiązaniu napędu nie potrzeba wielkiej siły do śrutowania.
Comment
-
-
Mawas napisał(a)
Bez karosy
Wałki dł. 10cm radełkowane spralnie, przeciwbieżne ze szczeliną 0,5mm osadzone w obudowie z płyty 10mm - wykonane z KO
Śruta z mini wygląda na bardziej mączną niż z dużego. Więcej tarcia niż łamania ziarna? Szczelina stała jak rozumiem...
Nie bądź tajemniczy i odpowiedz na pytania!
Comment
-
-
slado napisał(a)
Dlaczego spiralnie? Jakieś wnioski z eksploatacji dużego JamMilla?
Śruta z mini wygląda na bardziej mączną niż z dużego. Więcej tarcia niż łamania ziarna? Szczelina stała jak rozumiem...
Nie bądź tajemniczy i odpowiedz na pytania!
Być może wygląda śruta na bardziej mączną, ale porównywałem ze śrutą zmieloną przez dużego Milla i są niemal identyczne.
Szczelina jest stała 0,5mm ustalona na podstawie testów na dużym Millu.
Comment
-
-
Tabletka napisał(a)
Mam nadzieję, że będzie lżej niż dużym JAM Mill'em - ześrutowałam nim wczoraj 4 kg i trochę się zmachałam
Comment
-
-
Ka_Dar napisał(a)
Gdzieś trzeba "spalić" to co się na brzuchu po piwie odkłada.
Co do napędu elektrycznego to dziś przeżyłem lekki szok przy mieleniu słodu. Znalazł się bowiem w słodzie kamień wielkości ziarna fasoli!
Planuję w swoim śrutowniku silniczek ale sam nie wiem co począć w sytuacjach takich jak powyżej.
Można zastosować sito nad zasypem ale ono też nie oddzieli wszystkich obcych ciał.
Comment
-
-
Ja znam takich co w słodzie znaleźli 3 sztuki Rycerskiego Mocnego. To jest dopiero problem
Comment
-
-
slado napisał(a)
Co do napędu elektrycznego to dziś przeżyłem lekki szok przy mieleniu słodu. Znalazł się bowiem w słodzie kamień wielkości ziarna fasoli!
Comment
-
-
Żadne z możliwych rozwiązań nie będzie lepsze od fizycznego rozdzielenia słodu od dywersyjnych elementów. Myślę, iż woda jest jedynym sensownym sposobem na oddzielenie tych ciężkich (kamieni i innych zbrojnych) elementów od ziaren słodu.
Comment
-
Comment