Można też poprosić znajomego czecha aby kupił i przywiózł do Żywca
Śrutownik stołowy Porkert
Collapse
X
-
Bawiłem się już w śrutowanie Porkertem, ale dotąd tylko gościnnie, gdy Borysowy Browar szykował się do warzenia. Tym razem wypożyczyłem od Borysko Porkerta i samodzielnie ześrutowałem słód. Jeszcze go nie zastosowałem, ale i tak jestem zadowolony z pracy - bez żadnych problemów uzyskałem praktycznie nienaruszoną łuskę i bardzo rozdrobnione ziarna, tak więc spodziewam się wysokiej skuteczności zacierania.
Mam nadzieję, ze po wakacjach mój browar wzbogaci się o własnego Porkerta.
Comment
-
-
Wczoraj pierwsze śrutowanie Porkertem - bardzo miło, obsługuje się go całkiem sprawnie, wygodna regulacja grubości śrutu (nawet mączkę można zrobić), a do tego stanowi miły element wystroju kuchni
Według mnie dobra jakość za rozsądną cenę.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wg2Czy przed pierwszym użyciem śrutownika Porkert myłeś go, jeśli tak to czym. Jest fabrycznie "naoliwiony" i stąd to pytanie
WG2- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Po umyciu proponuję od razu dobrze wytrzeć, a jeszcze lepiej wysuszyć np. w piekarniku - bo inaczej tarcze mielące pokryją się rdzawym nalotem...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wg2Czy przed pierwszym użyciem śrutownika Porkert myłeś go, jeśli tak to czym. Jest fabrycznie "naoliwiony" i stąd to pytanie
WG2
Jak ktoś nie ma to doskonały do odtłuszczania jest Ludwik.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Do mnie dotarł Porketowy śrutownik i niedługo go odtłuszczę ze smarów.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Do mnie dotarł Porketowy śrutownik i niedługo go odtłuszczę ze smarów.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment