A można zaadoptować minikega z Tyskiego 5l. Rozmontowałem górny zacisk i mam otwór idealny na uszczelke. Chyba lepszy minikeg z piwem za 32 zł niż bez za 27
Rozlew do minikeg 5l
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brunerA można zaadoptować minikega ...
Zwróć uwagę, że pucha Tyskiego jest przeznaczona do jednorazowego użytku, a minibeczki do wielorazowego.
Comment
-
-
Tylko te wszystkie marketowe puszki mają to do siebie ,że mają kraniki. Kranik jako jeszcze jedna dziura w puszce jest jakby to powiedzieć raczej niewskazana. Pozatym jak zdezynfekować to wszystko by po kilku miesiącach być pewnym dobrego piwa w środku? Jak dla mnie cena 27zł za beczułke i uszczelke za 2,50zł (która według mnie może być użytkowana więcej niż jeden raz...) to akurat niewygórowana cena jak za pewność ,że zawartość niewyleje się ,albo się nie zakazi jakimś paskudztwem podczas leżakowania."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Doswiadczenie z minikegem 5l
[QUOTE=bruner]przeznaczone jest jednorazowe jednak da się używać wielorazowo
a uszczelka kosztuje 2,50 więc nie duży wydatek
Bruner napisz cos więcej o wielokrotnym wykorzystywaniu jednorazowego minikega 5l do napelnianie piwem domowym zielonym.
Stoję przed dylematwm: ok 30 zł za minikega z piwem ( gronie) i podjęcie ryzyka napelniania go piwem zielonym , czy 27zł + pompka za 130 zl .( uważam ze BA rżnie nas równo)
Uszelka która no "oko" powinna kosztować ponizej 1 zł, w BA kosztuje 2,60 + transport, ale to jest akurat drobiazg.
Innych forumowiczów proszę o opinnie w tym temacie czy warto podejmowac ryzyko.Uwazam ze juz przy powtórnym napelnianiu minikega z BA ryzyko zakazenia jest takie samo jak napenianie puszki po Tyskim
Pozdrawiam
Comment
-
-
Ja jeszcze nie rozlewałem do minikega więc nic sensownego nie moge powiedziec. Rozlewam za pare dni ale tak na chłopski rozum to wydaje mi się że to żadna różnica czy minikeg z browamatora czy z tyskiego oprócz satyswfakcji z 5 l pysznego piwka. A pompke można kupić za 10 zł, są takie plastikowe do tego przeznaczone czasem na allegro.
Comment
-
-
[QUOTE=Kapselek]Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brunerUwazam ze juz przy powtórnym napelnianiu minikega z BA ryzyko zakazenia jest takie samo jak napenianie puszki po Tyskim
Pozdrawiam"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiA zobacz to
Comment
-
-
Beczki 5 litrowe oczywiście pełne, są do dostania w Lidlu po 19,99 zł"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
W zeszłym tygodniu dwia minikegi stzrasnęły. Rozsadziło je. Zadałem troche więcej cukru do nagazowania, ale mniej niż zalecane maksimum przez BA. Niestety mocne upały i większa ilość cukru do refermentacji zrobiło swoje"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MakaronW zeszłym tygodniu dwia minikegi stzrasnęły. Rozsadziło je. Zadałem troche więcej cukru do nagazowania, ale mniej niż zalecane maksimum przez BA.
Ile dałeś tego cukru i jak długo te kegi stały nim pękły?
Poza tym, te które jeszcze nie pękły (o ile napełniłeś więcej niż dwa) warto byłoby chyba czym prędzej opróżnić...
A tak na marginesie, to mam przeczucie, że proces wkłuwania do nich nalewaka (i związane z tym Twoje odczucia) może wyglądać tak, jakbyś miał przebijać beczkę z... prochem strzelniczym...
Comment
-
Comment