Co prawda trochę za duża wydajność jak na amatorskie warzenie, ale może ktoś jest tym zainteresowany?
Może zwiększyć wydajność?
Collapse
X
-
Czyli wnętrzności Browaru Piastowskiego w kawałkach, z tego co tam widzę.
Np."bloki zacierne" wyprodukowane w 1972 r. w ...Republice Czeskiej.Last edited by Zdrój; 2004-10-29, 10:05.
Comment
-
-
wystarczy spojrzeć na dane teleadresowe...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wie ktos moze do kogo to nalezalo ?
Link
A ten, kto taka taktyke przyjal-kupowania ledwo dychajacych, by ich sprzedac-niech mu w gardle stanie !Last edited by naczelnik; 2007-09-08, 00:42.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziWie ktos moze do kogo to nalezalo ?
Link
A ten, kto taka taktyke przyjal-kupowania ledwo dychajacych, by ich sprzedac-niech mu w gardle stanie !- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Czytając na Piweczko o współdzieleniu półprofesjonalnego minibrowaru o wybiciu większym niż u Wesołego zastanawia mnie fakt, czy ma to wogóle racje bytu...
Załóżmy, że grupa zapaleńców zleca zrobienie instalacji o wybiciu 500 - 1000 litrów, sami ją użytkują i sami konsumują. Oczywiście wspólny "browar" nie jest żadnym podmiotem prawnym, nie jest też składem podatkowym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZałóżmy, że grupa zapaleńców zleca zrobienie instalacji o wybiciu 500 - 1000 litrów, sami ją użytkują i sami konsumują.
Co to za przyjemność uwarzyć piwo wspólne z 10 osobami (już widze jak się zgadzamy, JAKIE piwo uwarzyć) raz na miesiąc...
Ale jako przedsięwzięcie komercyjne, czemu nie, ja bym się pisał ... czy ten skład podatkowy jest tak ciężko zrobić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedziAle jako przedsięwzięcie komercyjne, czemu nie, ja bym się pisał ... czy ten skład podatkowy jest tak ciężko zrobić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziUrząd celny to nie wszystko. Dorzuć Sanepid, Urząd Miar i Wag, UDT...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedziStrachy na lachy. Od 15 lat mam firmę; niedawno dowiedziałem się, że są 52 instytucje, które mogą w każdej chwili do mnie przyjść i zrobić kontrolę. Dotychczas nie miałem ani jednej, poza jednym wezwaniem do US za niezłożenie w terminie PIT 26a.
W mojej branży (handel + gastronomia) mamy zwykle kilka kontroli rocznie. W ciągu ostatnich 3 lat mieliśmy SANEPID (kilka razy), Państwową Inspekcję Handlową (raz, mandat za brak przeliczania cen jednostkowych na ceny za kilogram, czy litr), Państwową Inspekcję Pracy (głównie BHP, ale też sprawy papierkowe - mandat za brak instrukcji, ryzyka zawodowego itp), ZUS (papiery), Urząd Skarbowy (no to normalna kontrola papierów, w tym kontrole krzyżowe), Kontrola Skarbowa (ksiażki serwisowe kas fiskalnych), Urząd Celny (banderole i tego typu duperele - mandat za to, że banderola przyklejona na zbyt krótkim odcinku), Urząd Miar i Wag (mandat za brak aktualnej cechy legalizacyjnej), Stoart (Stowarzyszenie artystów wykonawców), ZAIKS (podobnie, tyle, ze autorów i kompozytorów).
A zapewniam Cię, że do tak ciekawego przybytku jak browar, będą walić drzwiami i oknami - "a nuż dadzą spróbować piwa..."
Comment
-
-
U nas w firmie podczas jednego remontu domu kultury PIP był trzy razy, remont(inst. elektryczna) trwał, no powiedzmy miesiąc.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA zapewniam Cię, że do tak ciekawego przybytku jak browar, będą walić drzwiami i oknami - "a nuż dadzą spróbować piwa..."
Ale z drugiej strony, jakie obroty będzie miał taki browarek? 100 tys rocznie? Po tyle to nie będzie im się opłacać schylać...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedziAle z drugiej strony, jakie obroty będzie miał taki browarek? 100 tys rocznie? Po tyle to nie będzie im się opłacać schylać...
Uparło się babsko, że ma być więcej oświetlenia naturalnego i co jej zrobisz?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment