Płyta ceramiczna a garnek

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

    #16
    Kurde całe życie mieszkałem z kuchenką gazową i nie doceniałem jej zalet. Teraz jak mam elektryczną to mi się zachciało piwo warzyć

    Ciekawe co szybciej sie stanie: ja uwarzę piwo z zacieraniem czy płyta przestanie współpracować

    W tej chwili obstaję za opcją: gar z kwasówki ~25 litrowy. Może to sie zmieni jeszcze na inne pomysły zanim uzbieram dodatkową kasę.
    MM961
    4:-)

    Comment

    • arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

      #17
      JAckson napisał(a)
      Kurde całe życie mieszkałem z kuchenką gazową i nie doceniałem jej zalet.
      Tak, często dopiero po rozstaniu docenia się partnera

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23930

        #18
        Temat o gazowych turbotaboretach powędrował tu:
        Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • mgrzemow
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2004.09
          • 79

          #19
          Znalazlem cos takiego:


          Co sadzicie?

          MiG

          Comment

          • burock
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.08
            • 37

            #20
            Pocieszę wszystkich właścicieli kuchenek z płytami ceramicznymi: od ponad roku warzę na takowej kuchence w zwykłym garze emaliowanym o pojemności 28 litrów, zwykle zacieram ok. 15 litrów + ok. 5 kg. słodu.
            Masa takiego pełnego gara to na pewno ok. 25 kg jak nie więcej.
            Płyta nie uległa żadnym uszkodzeniom. Garnek po kilkunastu warkach też trzyma się nieźle - dno lekko się pofalowało, ale po napełnieniu kontakt płyty z dnem jest wystarczająco dobry.
            Tak więc posiadacze kuchenek z płytą ceramiczną do dzieła!

            Comment

            • adnomin
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.04
              • 25

              #21
              dobrze trafilem ,sorry kolezko nie do ciebie ,i wszystkiego dobrego,pozdrawiam

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23930

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adnomin
                dobrze trafilem ,sorry kolezko nie do ciebie ,i wszystkiego dobrego,pozdrawiam
                Adnomin: bardzo proszę o merytoryczny udział w dyskusjach.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • escobar
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2007.01
                  • 99

                  #23
                  hej również jestem z wrocka i mam pytanie gdzie zakupiłeś gar proszę o jakieś namiary hurtowni też mam płytę i chcę jak najmniejszą średnicę myślę że to jakiś sposób pozdrawiam

                  Comment

                  • scheik
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2003.09
                    • 34

                    #24
                    Nie zauważyłem by ktoś o takowej wspominał, ja użyłem wiejskiej kuchni, tzw. kaflowej. Do zacierania opalanie drewnem, do gotowania węglem brunatnym i wszystko wychodzi jak ta lala. Wyszło mi 5 wiader drzewa i 1 wiadro węgla - groszowe sprawy. I co najważniejsze nie ma problemu z utrzymaniem temperatur.

                    Comment

                    • kony
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.08
                      • 1701

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika scheik Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie zauważyłem by ktoś o takowej wspominał, ja użyłem wiejskiej kuchni, tzw. kaflowej. Do zacierania opalanie drewnem, do gotowania węglem brunatnym i wszystko wychodzi jak ta lala. Wyszło mi 5 wiader drzewa i 1 wiadro węgla - groszowe sprawy. I co najważniejsze nie ma problemu z utrzymaniem temperatur.
                      Tyle, że to jest temat o płytach ceramicznych a nie o alternatywnych źródłach energii w piwowarstwie. No chyba, że masz na tej swojej kuchni ceramiczne fajerki...

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X