Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter_1000
Czy ktoś z naszych forumowych piwowarów zetknął się może z urządzeniami do (mikro) filtracji piwa oraz jego pasteryzacji, oczywiście do wykorzystania w warunkach domowych? Próbowałem szukać czegoś takiego w sieci, jednak jak na razie bezskutecznie
W CTI specjalizujemy się w projektowaniu i tworzeniu serwisów www, sklepów internetowych oraz systemów i aplikacji online. Zapewniamy także hosting, obsługę domen oraz wsparcie IT. W kwestiach bezpieczeństwa oferujemy zaufane certyfikaty SSL renomowanych marek, jak również prowadzimy punkt sprzedaży certyfikatów kwalifikowanych Sigillum.
Mają fajne woreczki a dla bardziej wymagających przekładki ErtelAlsop.
Tak wogóle, to pasteryzacja piwa w zbyt wysokiej temperaturze powoduje powstanie dziwnych posmaków i można w ten sposób piwo zepsuć (smakowo).
Jest takie coś jak JP - jednostka pasteryzacji, czyli działanie temp. 60st. C w ciągu 1 minuty na piwo. Piwo powinno otrzymać około 27 jednostek pasteryzacji żeby było ok. Czyli w temp. 62st. C trzeba pasteryzować prze 15 minut.
Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
Troche wypadłem z obiegu , co jest teraz na topie jeśli chodzi o filtracje ? Kiedys to był zwykły oplot - u mnie sie kiepsko sprawdzało , widze że w sklepie CP są filtratory okrągłe , krzyżowe itp .
Czy jest róznica między nimi ? Czy jednak nadal oplot ...?? dziękuje za podpowiedzi
na kieleckim rynku ponownie pojawi się kilkanaście browarów rzemieślniczych z różnych części kraju, a każdy z nich będzie serwował swoje najlepsze piwa! Festiwal Piwa będzie wyjątkową okazją, by w jednym miejscu móc skosztować wszystkich stylów piwnych oraz poznać najnowsze trendy...
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery,...
Comment