Witam !
Jak już w paru wątkach pisałem powoli przymierzam sie do zacierania i kompletuje sobie sprzęt. Chcę kupić ten - najpopularniejszy chyba - gar 29L, ale mam ostatnią wątpliwość - czy płyta ceramiczna zniesie jego ciężar ?
Podejrzewam, że łącznie z zawartością może on osiągnąć wagę ~30 kg podczas zacierania/gotowania i trochę się boję, że płyta pod takim obciążeniem pęknie.
Napisałem kilka maili z zapytaniami do producenta mojej płyty (Teka) i do sprzedawców i jak na razie otrzymałem jedną odpowiedź, że do 35 kg to spoko, nie ma obaw... Ale wiecie - wolę się upewnić u różnych źródeł, bo jak coś popsuję to już po mnie
W instrukcji nie ma na ten temat ani słowa, internet też w miarę dokładnie przegooglowałem...
Wiem, że na temat zacierania na płycie ceramicznej jest już parę wątków na forum, ale nigdzie nie znalazłem informacji, czy komukolwiek zdarzyło się uszkodzić w ten sposób płytę ? Z góry dziękuję za odpowiedzi !
Jak już w paru wątkach pisałem powoli przymierzam sie do zacierania i kompletuje sobie sprzęt. Chcę kupić ten - najpopularniejszy chyba - gar 29L, ale mam ostatnią wątpliwość - czy płyta ceramiczna zniesie jego ciężar ?
Podejrzewam, że łącznie z zawartością może on osiągnąć wagę ~30 kg podczas zacierania/gotowania i trochę się boję, że płyta pod takim obciążeniem pęknie.
Napisałem kilka maili z zapytaniami do producenta mojej płyty (Teka) i do sprzedawców i jak na razie otrzymałem jedną odpowiedź, że do 35 kg to spoko, nie ma obaw... Ale wiecie - wolę się upewnić u różnych źródeł, bo jak coś popsuję to już po mnie
W instrukcji nie ma na ten temat ani słowa, internet też w miarę dokładnie przegooglowałem...
Wiem, że na temat zacierania na płycie ceramicznej jest już parę wątków na forum, ale nigdzie nie znalazłem informacji, czy komukolwiek zdarzyło się uszkodzić w ten sposób płytę ? Z góry dziękuję za odpowiedzi !
Comment