Z grzałki już dawno zrezygnowałem...
pomysł na kadź zacierną
Collapse
X
-
OK. Przez przypadek odpowiedziałem na ten post, sugerując się datą aktualnego wątku tego tematu (wykorzystanie fermentora jako kadzi zaciernej).
Ale może dobrze - ktoś mógłby iść tropem niedokończonego tematu pt. "grzałka elektryczna".
Podam więc dla całkowitego jego zamknięcia następujący link: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=42836
PO RAZ N-ty - REWELACJA"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam
Mam do sprzedania prawie kompletny system HERMS o wybiciu ok. 100 L
W jego skład wchodzą:
- kadź warzelna 100 L ze wspawanymi złączami
- kadź zacierna 100 L ze wspawanymi złączami
- fałszywe dno wycinane laserowo na wymiar...5 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Witam kupię urzywany gar lub kadź zacierną w dobrym stanie do 200zł
-
Channel: Targowisko piwowarskie
2020-03-16, 13:06 -
-
Witam serdecznie.
Właśnie zacząłem warzyć swoje pierwsze piwo.
Niestety nie pomyślałem o temperaturze, mianowicie aktualnie fermentator stoi w kuchni w temp 23 stopnie Celsjusza.
Z tego co widzę drożdże ładnie wzięły się do roboty bo ładnie bulgoczę przez rurkę....-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Hejka!
jakiś czas temu przy którejś kolejnej warce obudził się we mnie instynkt inżyniera i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby mieć urządzonko które logowało by temperaturę fermentacji w całym okresie fermentacji, tak żeby wiedzieć, czy zapewniam odpowiednie warunki...-
Channel: Sprzęt
2017-12-10, 18:54 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment