Fermentor - pomocy!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwojtaszek
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.09
    • 114

    Fermentor - pomocy!

    Ludzie, pomóżcie bo się zaraz pochlastam. Niech mi ktoś łaskawie wytłumaczy, jak bezinwazyjnie zdjąć dociśniętą pokrywę od plastikowego fermentora (z Browamatora) nie uszkadzając jej jednocześnie? Chętnie bym już rozpoczął zlewanie do butelek, ale mocuję się z tym g... od godziny ((

    Help!!!!

    --
    Marek
    Marek - domowarzyciel namiętny
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

    #2
    Na krawędzi wiadra masz taki kawałek do wyłamania. Wyłam go albo odegnij i odciągnij pokrywę. I otware

    Comment

    • kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

      #3
      A po co było dociskać pokrywę?Wystarczy ją lużno położyć.

      Comment

      • arno
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2004.10
        • 60

        #4
        Przy cichej nie wystarczy

        Comment

        • kloss
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 2526

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arno
          Przy cichej nie wystarczy
          Ale cicha to wyższa szkoła jazdy a zapytanie nie wskazywało na doświadczonego piwowara.
          Żeby było jasne-sam nie stosuję cichej.

          Comment

          • mwojtaszek
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.09
            • 114

            #6
            Tak właśnie zrobiłem. Dzięki za szybką reakcję. Nie wiedziałem, że ten kawałek jest do wyłamania
            A fermentacja była właśnie cicha, więc musiałem docisnąć.
            W każdym razie - wszystko już gra, butelki napełnione - teraz, aby do wiosny

            Pozdrawiam i miłej nocy życzę

            --
            Marek
            Marek - domowarzyciel namiętny

            Comment

            • czujnik
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.11
              • 177

              #7
              Kloss a co wyższego jest w cichej fermentacji? Chyba tylko dłuższy czas oczekiwania na piwo, ale jest ono znacznie lepsze niż bez cichej. Natomiast nie widzę żadnych problemów natury technicznej

              Comment

              • arno
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2004.10
                • 60

                #8
                Najważniejsze, że piwo zostało uwolnione

                Comment

                • Tomek-Pasieka
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.10
                  • 197

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszek
                  Tak właśnie zrobiłem. Dzięki za szybką reakcję. Nie wiedziałem, że ten kawałek jest do wyłamania
                  A fermentacja była właśnie cicha, więc musiałem docisnąć.
                  W każdym razie - wszystko już gra, butelki napełnione - teraz, aby do wiosny

                  Pozdrawiam i miłej nocy życzę

                  --
                  Marek
                  (ja tam wyrwałem zaraz po rozpakowaniu haha) byle do wiosny?? haha przeca już piłeś!!!!

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X