A ja od początku mocuję uszczelkę od środka i nigdy nic mi nie wyciekło, nawet kropla.
przeciekający fermentor
Collapse
X
-
Moze masz bardzo mocno dokrecone.
Ja jak dalem na poczatku uszczelke po wewnetrznej stronie to cieklo. To logiczne, bo przeciez ciecz ma nieuszczelniona droge przez gwint kranika na zewnatrz.
Dalem uszczelke na zewnatrz i przestralo cieknac.
Pozdrowienia,
MiG
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseA ja od początku mocuję uszczelkę od środka i nigdy nic mi nie wyciekło, nawet kropla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurplWe wspomnianym temacie omawiano kraniki wcieknące miejscu ich obrotu.(...)
PS. To znowu ja, MałażonkaOstatnia zmiana dokonana przez iron; 2005-10-17, 21:52.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgrzemow...Dalem uszczelke na zewnatrz i przestralo cieknac. MiG
Pozdrowienia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika berdo[...] musiałem się ratować silikonowaniem otoczenia kranika. Mam nadzieję, że nie wpłynie to źle na piwoWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Ja uszczelniłem konopiami i przestało cieknąć. To pozwala na demontowanie i czyszczenie kranika osobno.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Tak mi przyszlo do glowy, ze ten problem ma tez druga strone - dezynfekcje.
Ja demontuje kranik do dezynfekcji, poniewaz brzeczka wciekajaca w gwint kraniku nie da sie tak latwo wyplukac i moze stac sie osrodkiem zakazenia.
Jezeliby uszczelnic kranik z obu stron, to nie byloby takiej koniecznosci.
Co sadzicie?
MiG
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgrzemow... Jezeliby uszczelnic kranik z obu stron, to nie byloby takiej koniecznosci. MiG
Comment
-
Comment