Wlasnie jest jeden splot. Jak by były dwa to bym je oddzielił, ale jest jeden i o dziwo wyswietlacz nie wskazuje temperatury
Termometr piwowarski
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowskiWlasnie jest jeden splot. Jak by były dwa to bym je oddzielił, ale jest jeden i o dziwo wyswietlacz nie wskazuje temperatury
Może być tak, że dwie żyły są zaizolowane, a potem ze sobą skręcone w jedną
Jednak się będę upierał że to są dwie żyły.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TowarzyszWieslawZawsze mi mówili że, aby płynął prąd muszą być dwa przewody i albo tak jest albo teraz są nowsze technologie
Może być tak, że dwie żyły są zaizolowane, a potem ze sobą skręcone w jedną
Jednak się będę upierał że to są dwie żyły.
Z problemu jednak wybrnelem i zacieranie chyba sie udalo ! Termometr popsułem po wsypaniu słodów. Rozmieszałem dokładnie i tak zostawiłem na 2h. Po dwoch godzinach, gdy już termometr naprawiłem, wyświetlacz pokazał temp 62'C Zakładam więc, że temperatura początkowa wynosiła ok. 68'C. Fartem ale będzie chyba okPozdrawiam
dj
Comment
-
-
Termometr na DS18B20
Tak znów to samo
Kupiłem przejściówkę ADAPTER USB - RS232 COM chipset Prolific 2303 HX wiele osób narzekało, że nie działa na takim interfejsie. Sprawdziłem z tym typem działa więc może się przyda zainteresowanym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TowarzyszWieslaw Wyświetlenie odpowiedziA ja jeszcze znalazłem coś takiego
do układu dołącza się już bez pośrednio DS1820 lub jakikolwiek inny układ na magistrali 1-wire. dostępne sterowniki "udają" port COM. producent zapewnia że to działa
Sam nie sprawdzałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziCiekawe jaka cena, zLast edited by TowarzyszWieslaw; 2008-02-27, 12:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TowarzyszWieslaw Wyświetlenie odpowiedzicena od 40 do 60 zł w zależności od wersji wykonania. Mozna również kupić wersję pod RS . ta na usb zawiera układ konwertera USB->RS.
Zresztą kto co woli niech do USB wpier.......
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziZresztą kto co woli niech do USB wpier.......
Tym bardziej, że mój notebook nie ma portów RS, a innego zastosowania nie planuję. Dla mnie lepsze będzie jedno urządzonko niż dwa włączane jedno w drugie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziTak znów to samo
Kupiłem przejściówkę ADAPTER USB - RS232 COM chipset Prolific 2303 HX wiele osób narzekało, że nie działa na takim interfejsie. Sprawdziłem z tym typem działa więc może się przyda zainteresowanym.Oddam się za sękacz!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kieswy Wyświetlenie odpowiedziZ tym typem działa, trzeba tylko odpowiednich sterów poszukać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziA może coś takiego?
To akurat jeden z dostępnych. Nieco droższe mają wbudowaną pamięć min/max i ustawiany alarm.
Comment
-
Comment