dezynfekcja sprzętu - pomysł

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tpr
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.01
    • 46

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tpr
    Zamierzam tę dezynfekcję przeprowadzić w tej kolejności:
    1. Pościągać stare gumki (nie są sparciałe, ale faktycznie lepiej nie oszczędzać)
    ...
    Używam Chemipro OXI. Czy postępowanie będzie poprawne?
    Tyle, że te cholerne gumki nie schodzą tym razem je zostawiłem, zobaczę jak będzie.

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Jak nie schodzą, to znaczy, że są do wyrzucenia. Guma o dobrych właściwościach schodzi bez trudu, a stara guma twardnieje, przykleja się do porcelany i pęka. Koniecznie trzeba wymienić.

Comment

• mareks
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1939

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tpr
        Tyle, że te cholerne gumki nie schodzą tym razem je zostawiłem, zobaczę jak będzie.
        Mam kilka butelek z Niemiec w których nie daje się zdjąć gumek.
        Guma nie jest stara i popękana.
        Nie wiem co to za patent.
        Jak się wygniotą to wymienią całe zamknięcie
        Ostatnia zmiana dokonana przez mareks; 2012-02-21, 08:51.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
          Alternatywne wykorzystanie sprzętu - Keg-art
          ART
          W Przywidzu taki komplet ogniskowy mi się napatoczył. Dość kosztowne podstawki ławkowe. Pewnie nieświadomie, bo to w końcu opakowania zwrotne, no chyba że z demobilu ale wątpię

Jak macie zdjęcia wykorzystanych kegów spełniających inne zadania niż oryginalne zakładano,...
          2024-06-21, 10:45
        • dadek
          Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
          dadek
          Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
          2025-02-12, 02:28
        • Piotr94
          Kupno sprzętu
          Piotr94
          Witam.Jako,że piwo ze sklepu przestało mi smakować więc zainteresowałem się warzeniem domowym.czytam różne fora już od 4 miesięcy na temat fermentacji,dezynfekcji,butelkowania, oraz przeczytałem już wiki na temat zacierania,przerw jakie się stosuje oraz chmielenia i postanowiłem,że zakupię...
          2017-11-01, 17:27
        • dadek
          Kostrzyn Wielkopolski, Okrężna 18. Browar Harpagan
          dadek
          Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
          2024-11-20, 02:51
        • dadek
          Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
          dadek
          Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
          2024-10-23, 00:37
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...