dzięki!
robię kociołek!
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikPo gotowaniu schlodzisz brzeczke, "zakrecisz"nia, poczekasz az osad chmielowy zbierze sie na srodku kadzi i zlejesz brzeczke znad osadu. Proste ?Last edited by JAckson; 2006-03-08, 15:44.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cafepiwoszNie za bardzo zrozumiałeś. Nie chodzi o siatki tylko perforowane płyty. Zrobię pare zdjęć, i w czwartek podłącze do posta. Obrazowo będzie lepiej.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
skręciłem do kupy, naważyłem piwa, no i efekty końcowe:
mieszalnika mi się jeszcze nie udało skonstruować - teraz muszę pomyśleć o malowaniu w domu - w maju komunia dziecka (no i oczywiście uwarzyć nieco piwa na tą okazję)
MarekLast edited by Marek-C; 2006-03-21, 07:33.Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Linki w necie...
Nie wiem czy znalazłeś te strony w necie... ale zachęcony twoją ideą poszukałem i znalazłem dużo ciekawych pomysłów.
Niektóre z instalacji wygladają niemal jak "profesjonalne".
pozdrawiam
Comment
-
-
Last edited by Marek-C; 2006-04-19, 06:47.Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefiNo to mam może już zadane kiedyś pytanie, ale...
Skąd bierzesz elementy, a właściwie to jakich używasz, (rurki, kranik, łaczki), czy używasz specjalnych do spożywczych czy standardów z wod-co ?
Odradzam stosowanie mosiądzu. Brzeczka piwna, jako że jest kwaśna, reaguje z cynkiem zawartym w mosiądzu. A ten obojętny dla zdrowia nie jest...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Greg_Nie wiem, co masz na myśli, ale nie ma czegoś takiego jak kształtki miedziane specjalne do celów spożywczych. Kupujesz po prostu towar w sklepie / hurtowni z materiałami instalatorskimi wody użytkowej i CO, do tego lut Sn97Cu3 i do dzieła...
Odradzam stosowanie mosiądzu. Brzeczka piwna, jako że jest kwaśna, reaguje z cynkiem zawartym w mosiądzu. A ten obojętny dla zdrowia nie jest...
Czy kraniki i łączki nie będą wchodziły w reakcję, nie dają posmaku metalu ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefiNo tak, ale znalazłem w opisach osób które robiły takie RIMS'y że stosują specjalne rurki miedziane przeznaczone do wyższych temperatur niż te w CO.
Czy kraniki i łączki nie będą wchodziły w reakcję, nie dają posmaku metalu ?Last edited by a_szypura; 2006-04-20, 12:59.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a_szypuraRurki i łączniki są zwykłe. Jedynie zastosowana izolacja rurek i kegów jest przeznaczona do pracy w wyższych temp (taka dla instalacji solarnych)
Ale mam kolejne pytanie na wielu stronach widać króćcie rurek wspawane do KEG'a.
Jak to zrobić, lub komu to zlecić ? Jakieś sugestie ?
A może lepiej najzwyklej wywiercić i wkręcić tylko czy będzie szczelne ?
Comment
-
-
Obiecane zdjęcie ? a może namiary ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cafepiwoszNie za bardzo zrozumiałeś. Nie chodzi o siatki tylko perforowane płyty. Zrobię pare zdjęć, i w czwartek podłącze do posta. Obrazowo będzie lepiej.
Gdzie można taką blachę nabyć ?
Comment
-
Comment