Pomysł na pojemnik (może wielozadaniowy).

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kangurpl
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.03
    • 2660

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
    Ja zbiorniki fermentacyjne szoruję ręcznie i dokładnie.
    Bywają zabrudzenia niełatwe do wypłukania. Nie wiem jak wtedy poradziłbys sobie w tym zakamarku. Jeśli istnieje miejsce do którego nie ma bezpośredniego dostępu, to ja poddaje pod watpliwość takie wykorzystanie tego pojemnika.
    Ale oczywiście moge się mylić
    Przez grzeczność nie zaprzeczę
    1. Pojemnik myty nie bieżąco nie ma prawa mieć brudnych miejsc (sam takich używam i są czyste)
    2. Pojemniki przed użyciem należy zdezynfekować, żadne ew. zabrudzenie po dezynfekcji nie jest groźne.
    3. Nie ma obowiązku ich używania, jak na razie jeszcze żyjemy w wolnym kraju (ciekawe jak długo jeszcze)
    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

    "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

    Comment

    • cafekot
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.08
      • 40

      #17
      Eeee coś mi się one nie widzą może dlatego że, kojarzą się z kiszonką – w bimbrownictwie jeszcze ujdzie.
      Kolega to pewnie z Łącka ??

      Comment

      • Kalot
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2005.04
        • 29

        #18
        ano z okolic Łącka, ale śliwowica pierwsza klasa.
        A na pomysł z beczkami wpadłem po zobaczeniu tego : http://www.browamator.pl/szczegoly.p...dm=1488614&pwd[6]=%2F163929%2F165992%2F2053250&grp=&sortuj=kod

        Comment

        • zbysia
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2004.09
          • 907

          #19
          Ja używam beczek 55 litrów po occie miałem 3, ale jedną zepsułem
          Jak na razie wszystko z piwem jest OK. Jedną mają wadę - wlewam tam brzeczki ok. 40 litrów i ciężko jest ją podnieść do rozlewu butelkowego - po prostu boję się, że mi dno pójdzie, i ciężko ją przenosić - chłodzę na dworze (polu) i czuję się jak Pudzian targając coś tak nieporęcznego na odległość 20 metrów.
          Ale ogólnie do piw się nadają.
          Last edited by zbysia; 2006-03-14, 00:10.
          fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

          Comment

          Przetwarzanie...
          X