Witam
Jestem neofitą jeśli chodzi o browarnictwo. Postanowiłem zacząć od lektury i... własnego słodu mam już za sobą jakieś 6 kg słodu pszenicznego i 3 kg słodu jęczmiennego. Produkcja jest dość czaso- i pracochłonna, jednak cudny zapach słodu napawa optymizmem. Zacieranie rozpoczne po maturze, jeśli się coś uda to nie omieszkam się pochwalić Tymczasem poszukuje jakichś wskazówek/planów jak skonstruować własną odkiełkownice. Będę wdzięczny za pomoc
Jestem neofitą jeśli chodzi o browarnictwo. Postanowiłem zacząć od lektury i... własnego słodu mam już za sobą jakieś 6 kg słodu pszenicznego i 3 kg słodu jęczmiennego. Produkcja jest dość czaso- i pracochłonna, jednak cudny zapach słodu napawa optymizmem. Zacieranie rozpoczne po maturze, jeśli się coś uda to nie omieszkam się pochwalić Tymczasem poszukuje jakichś wskazówek/planów jak skonstruować własną odkiełkownice. Będę wdzięczny za pomoc
Comment