Jak rozwiązywany jest ten problem w przemyśle?
Jak otrzymać w butelce piwo wysycone CO2 i bez osadu drożdży na dnie?
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendrasZasadniczo tak: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=54390
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WyderJak otrzymać w butelce piwo wysycone CO2 i bez osadu drożdży na dnie?
Sposobem na otrzymanie takiego piwa może być np. pomoc jakiejś babci-sąsiadce w pracach ogrodowych lub zakupach, ale istnieje zagrożenie, że otrzymasz coś w puszce.
O tym to już chyba musisz ją uprzedzic.
PS. Wypełnij profil i trochę poczytaj. Pozdrawiam.
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Mozna spróbować jak przy szampanie, tzn. po nagazowaniu trzymac odwrócone butelki, aż drożdże oszadza sie w szyjkach, nastepnie zamrozić tę część szyjki w której znajduje się osad, otworzyć, lodowy czop zostanie wypchniety, a piwo ponownie kapslujemy.
jak już pisałem, metoda ta jest stosowana przy produkcji szampanów, a nie piwa i opis który zamisciłem jest bardzo okrojony. Wiecej informacji mogę podać, jesli będzie takie zapotrzebowanie.
Comment
-
Comment