Pomysł - ALE w zimie
Collapse
X
-
Napisz wkrótce jak się sprawdza sprzęcior.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
-
-
Sprawuje się to bardzo dobrze - temperatura ~21`C, na termometrze przyklejonym do fermentora, na sterowniku ustawiłem ~19`C. Jak na razie fermentorów nie potopiło (z powodu awarii sterownika). Temperatura kabla grzewczego nie jest wysoka (może ze 25-30`C) więc nie ma niebezpieczeństwa miejscowego przegrzewania.
Jedynym problemem jest tylko 'obwiązanie' fermentora bo kabelek 'spaduje'. (jak temu dziadkowi).
Fermantory dodatkowo 'ociepliłem' - starymi sweetrami! A ten osobno korzuchem z barana - ten nie jest ogrzewany i temeratura ~17-18`C, ale już kończy pracę.Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-CFermantory dodatkowo 'ociepliłem' - starymi sweetrami! A ten osobno korzuchem z barana.Last edited by kot_z_cheshire; 2006-09-23, 11:39.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
A obok tego kożuszka to chyba pszeniczniaki z Nachodu?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotA obok tego kożuszka to chyba pszeniczniaki z Nachodu?
Marek
ps. ależ wy wzrok macie! Dobra! Pozna ktoś po czym te czerwone puszki (puste) - w nagrodę jedną pełną!Last edited by Marek-C; 2006-09-23, 11:46.Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C. Jak na razie fermentorów nie potopiło (z powodu awarii sterownika). Temperatura kabla grzewczego nie jest wysoka (może ze 25-30`C) więc nie ma niebezpieczeństwa miejscowego przegrzewania.
.
MarekUważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-Cno tak - zapomniałem z kim gram i wtopiłem piwo! kiedy się spotykamy? W Warszawie maraton już był a w Białym już nie ma - Poznań 15X?"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlukW następną niedzielę jest Run Warsaw.
W następną niedzielę jest półmaraton w moim rodzinnym mieście!Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
Comment