Chciałbym rozpocząć warzenie i zastanawiam się pomiędzy dwoma zestawami startowymi. Pierwszym jest zestaw Browamatora "Super Start". Generalnie dodają do niego aktualnie puszkę ekstraktu John Bull "Best Bitter" i zastanawiam się, czy to nie jakiś haczyk? To znaczy, czy przypadkiem to nie jest pozbywanie się jakichś przeczasiałych zapasów? Poza tym, niespecjalnie jestem fanem akurat takiego rodzaju piwa, wolę ciemne. Dlatego ten ekstrakt i tak by raczej poszedł w odstawkę :/
Drugim jest zestaw startowy z www.piwodziej.pl. Niie znalazłem o nim na forum żadnych informacji, więc sądzę, że to coś nowego. Oferują oni zestaw "Deluxe" Brewfermu, który w porównaniu z BA ma więcej kapsli i oba fermentory z kranikami, co wydaje mi się przydatne. Jak sądzicie?
Drugim jest zestaw startowy z www.piwodziej.pl. Niie znalazłem o nim na forum żadnych informacji, więc sądzę, że to coś nowego. Oferują oni zestaw "Deluxe" Brewfermu, który w porównaniu z BA ma więcej kapsli i oba fermentory z kranikami, co wydaje mi się przydatne. Jak sądzicie?
Comment