Ja jakoś też nie miałem problemu i na dwie puchy ręcznie uszczelki umieściłem. Jutro zobaczymy co to z tego wyjdzie
Beer King
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BJa używam narzedzia w postaci... tłuczka do mięsa! Nakładam uszczelkę i dwoma-trzema uderzeniami tłuczka lokuję ją w porządanym miejscu. Szybko, sprawnie, czysto i... nie bolą paluchy. POLECAM!
Ja nie miałem problemu z założeniem uszczelki.
Comment
-
-
Oba kegi sprawdziły się na imprezie Obcych posmaków jakoś nie stwierdziłem.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1Ciekawe jak długo puszka wytrzyma takie uderzenia?
Ja nie miałem problemu z założeniem uszczelki.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecObcych posmaków jakoś nie stwierdziłem.
Comment
-
-
Coraz bardziej przekonuję się do tego typu dystrybucji piwa. Poczekam jednak na ożywienie podaży na rynku, o czym jeden z forumowiczów nieśmiało wspomniał
Wielki_B, gdzieś wyczytałem że do Beer King'a masz podłączoną butlę z CO2 poprzez jakowyś reduktor. Czy taka butla to dobra(właściwa) butla? Wydaje się być dość poręczną.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaWielki_B, gdzieś wyczytałem że do Beer King'a masz podłączoną butlę z CO2 poprzez jakowyś reduktor. Czy taka butla to dobra(właściwa) butla? Wydaje się być dość poręczną.
Butla pokazana w linku może i jest poręczna, ale z pewnością jest większa od puszki 5 l. Ja do tych puszek nie używam już butli (choć mam też bardzo małe), lecz nabojów z CO2. Ostatnio zakupiłem na Allegro kilkadziesiąt sztuk w dziale z militariami (naboje do wiatrówek, w cenie ok. 1,50 zł/sztuka, ilość gazu 12g) i przetestowałem. Moje wcześniejsze obawy, że naboje te zawierają oliwę do smarowania mechanizmów, nie sprawdziły się. Maja one jednak węższą średnicę, dlatego kazdy nabój trzeba czymś owinąć, by przy wkręcaniu trafił on na iglicę Beer Kinga.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BTak, pomiedzy butlą a urządzeniem do wyszynku musi byc reduktor, bo inaczej podałbyś do puszki z 60 atm., zamiast max. 4! To takie urządzonko, które możesz zobaczyć na butlach z CO2 w każdej knajpie.
Butla pokazana w linku może i jest poręczna, ale z pewnością jest większa od puszki 5 l. Ja do tych puszek nie używam już butli (choć mam też bardzo małe), lecz nabojów z CO2. Ostatnio zakupiłem na Allegro kilkadziesiąt sztuk w dziale z militariami (naboje do wiatrówek, w cenie ok. 1,50 zł/sztuka, ilość gazu 12g) i przetestowałem. Moje wcześniejsze obawy, że naboje te zawierają oliwę do smarowania mechanizmów, nie sprawdziły się. Maja one jednak węższą średnicę, dlatego kazdy nabój trzeba czymś owinąć, by przy wkręcaniu trafił on na iglicę Beer Kinga.
Jak myślisz czy do czegoś takiego jak poniżej będą pasować naboje do wiatrówek?
Znalazłem na plaży kega 19l i chciałbym go jakoś wykorzystać, i myślę że zamiast dużej butli
z reduktorem podłączył bym właśnie coś takiego. BA ma to w ofercie.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1(...)Znalazłem na plaży kega 19l i chciałbym go jakoś wykorzystać(...)
Daj namiar chociaż na miejscowośćW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1To jest rewelacyjna wiadomość, przynajmniej dla mnie!
Jak myślisz czy do czegoś takiego jak poniżej będą pasować naboje do wiatrówek?
[ATTACH]25270[/ATTACH]
Znalazłem na plaży kega 19l i chciałbym go jakoś wykorzystać, i myślę że zamiast dużej butli
z reduktorem podłączył bym właśnie coś takiego. BA ma to w ofercie.
Pozdrawiam
Naboje do Corneliusów, czy do Beer Kingów, mają ciut szerszą średnicę (na długość są ok). Wynika to z tego, że zawierają więcej CO2 niż te, o których napisałem powyżej (16g w stosunku 12g).
Dlatego naboje do wiatrówek luźno "latają" w podajniku i trzeba owinąć je czymś. Z tym nie ma kłopotu - ostatnio w lokalu naboje obkładałem... wykałaczkami!
Generalnie, potrzebujesz gaz tylko do wypchnięcia piwa z kega. Jeśli więc nawet brakłoby Ci CO2 z jednego wiatrówkowego naboju, to zapniesz kolejny. Tym bardziej, że najpierw powinieneś rozpocząć opróżnianie kega bez dodatkowego gazu (piwo popłynie pod wpływem własnego ciśnienia), a dopiero po ujściu piany nabić nabój.
PS. Tak przy okazji, to wspomnę, że przy opróżnianiu beczułek za pomocą pompki powietrznej, warto po każdym nalaniu piwa od razu dopompować powietrza - dzięki temu nasycenie piwa gazem nie będzie zbytnio spadało.
A w Międzyzdrojach macie faktycznie śliczne plaże...
Comment
-
-
a gdyby do nagazowania użyć czegoś takiego http://www.allegro.pl/item152684378_...we_naboje.htmlMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BPewnie można by ich użyć.
Plusy: ręczne dozowanie gazu.
Minusy: jak tu przerobić wyjście przygotowane pod zawór rowerowy, na coś pasujące do tanków czy Beer Kingów? - Z pewnością da się, ale trzeba z tym się liczyć.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BNie mam urządzonka ze zdjęcia, ale myślę, że powinno być ok.
Naboje do Corneliusów, czy do Beer Kingów, mają ciut szerszą średnicę (na długość są ok). Wynika to z tego, że zawierają więcej CO2 niż te, o których napisałem powyżej (16g w stosunku 12g).
Dlatego naboje do wiatrówek luźno "latają" w podajniku i trzeba owinąć je czymś. Z tym nie ma kłopotu - ostatnio w lokalu naboje obkładałem... wykałaczkami!
Generalnie, potrzebujesz gaz tylko do wypchnięcia piwa z kega. Jeśli więc nawet brakłoby Ci CO2 z jednego wiatrówkowego naboju, to zapniesz kolejny. Tym bardziej, że najpierw powinieneś rozpocząć opróżnianie kega bez dodatkowego gazu (piwo popłynie pod wpływem własnego ciśnienia), a dopiero po ujściu piany nabić nabój.
PS. Tak przy okazji, to wspomnę, że przy opróżnianiu beczułek za pomocą pompki powietrznej, warto po każdym nalaniu piwa od razu dopompować powietrza - dzięki temu nasycenie piwa gazem nie będzie zbytnio spadało.
A w Międzyzdrojach macie faktycznie śliczne plaże...
Dzięki za odpowiedź.
Comment
-
Comment