Termometr elektroniczny - jaki?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mlody_w_fachu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.12
    • 325

A czy porównywałeś temp. podwaną przez Twoje sondy z temp. podawaną przez sondy oryginalne dołączone do zestawu???
    po prostu mlody_w_fachu
    - - -
    gdzieniegdzie znany jako winorobek

Comment

• adanjan
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.08
      • 77

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedzi
      A czy porównywałeś temp. podwaną przez Twoje sondy z temp. podawaną przez sondy oryginalne dołączone do zestawu???
      "Moje" sondy są dokładnie oryginalnymi sondami tylko w zmodyfikowanej obudowie. Porównując wskazania 4 termometrów (3 po modyfikacji i jeden oryginalny) różnica jest ok +/-0.5 stopnia, ale tak było wcześniej.
      Przeróbka jest mechaniczna, a nie elektroniczna, ewentualnie lekko zmieniła sie dynamika zmian wskazania, ale tu problemu nie dostrzegam, proces zacierania i fermetacji aż tak dynamiczne nie są

Comment

• mlody_w_fachu
        • 2006.12
        • 325

A nie wiesz gdzie można kupić samą sonde do tego termometra z Ikea (złącze nimi Jack 3,2 mm, zakres temp. 0-130*C)???
        po prostu mlody_w_fachu
        - - -

Comment

• adanjan
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2006.08
          • 77

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedzi
          A nie wiesz gdzie można kupić samą sonde do tego termometra z Ikea (złącze nimi Jack 3,2 mm, zakres temp. 0-130*C)???

Niestety, pojęcia nie mam. A co się stało z Twoją sondą? Uległa zniszczeniu, nie da się naprawić?

Comment

• mlody_w_fachu
            • 2006.12
            • 325

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adanjan Wyświetlenie odpowiedzi
            Niestety, pojęcia nie mam. A co się stało z Twoją sondą? Uległa zniszczeniu, nie da się naprawić?
            Nie, poprostu potrzebowałbym kupić sondy są tańsze niż cały zestaw :P - można je na stałe umieścić w fermentorze w styropianowym ice box'ie i tylko podpinać termometr, miało by się w tedy stały odczyt bez zmiany temp. przy otwieraniu.
            po prostu mlody_w_fachu
            - - -

Comment

• piotry
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2005.08
              • 761

to moze ja jeszcze dodam swoje 3 grosze

jakiś czas temu kupiłem DS1615 to jest termometr z rejestracją

nie nadaje sie do warzenia ale świetnie nadaje się do pomiarów fermentacji - mozna go zostawić na kilka tygodni i potem odczytać z pamięci wszytko na koma - jakis wykresik sobie szczelić itp

jedyny problem to to że trudno dostac te układy

jak ktoś będzie chciał szczegóły (płyte i układ do podłączenia) to niech da znać na PW

pozdrawiam
              piotr

Comment

• Qboland
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2006.04
                • 242

A zastanawiałeś się nad DS1921G
                Interfejs to groszowa sprawa a programy są darmowe np http://www.digitemp.com/documentation.shtml
                lub http://www.maxim-ic.com/products/ibu.../1wire_api.cfm
                Last edited by Qboland; 2007-06-20, 08:40.

Comment

Przetwarzanie...
                X