A czy porównywałeś temp. podwaną przez Twoje sondy z temp. podawaną przez sondy oryginalne dołączone do zestawu???
Termometr elektroniczny - jaki?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedziA czy porównywałeś temp. podwaną przez Twoje sondy z temp. podawaną przez sondy oryginalne dołączone do zestawu???
Przeróbka jest mechaniczna, a nie elektroniczna, ewentualnie lekko zmieniła sie dynamika zmian wskazania, ale tu problemu nie dostrzegam, proces zacierania i fermetacji aż tak dynamiczne nie są
Comment
-
-
A nie wiesz gdzie można kupić samą sonde do tego termometra z Ikea (złącze nimi Jack 3,2 mm, zakres temp. 0-130*C)???po prostu mlody_w_fachu
- - -
gdzieniegdzie znany jako winorobek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedziA nie wiesz gdzie można kupić samą sonde do tego termometra z Ikea (złącze nimi Jack 3,2 mm, zakres temp. 0-130*C)???
Niestety, pojęcia nie mam. A co się stało z Twoją sondą? Uległa zniszczeniu, nie da się naprawić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adanjan Wyświetlenie odpowiedziNiestety, pojęcia nie mam. A co się stało z Twoją sondą? Uległa zniszczeniu, nie da się naprawić?po prostu mlody_w_fachu
- - -
gdzieniegdzie znany jako winorobek
Comment
-
-
to moze ja jeszcze dodam swoje 3 grosze
jakiś czas temu kupiłem DS1615 to jest termometr z rejestracją
nie nadaje sie do warzenia ale świetnie nadaje się do pomiarów fermentacji - mozna go zostawić na kilka tygodni i potem odczytać z pamięci wszytko na koma - jakis wykresik sobie szczelić itp
jedyny problem to to że trudno dostac te układy
jak ktoś będzie chciał szczegóły (płyte i układ do podłączenia) to niech da znać na PW
pozdrawiam
piotr
Comment
-
-
A zastanawiałeś się nad DS1921G
Interfejs to groszowa sprawa a programy są darmowe np http://www.digitemp.com/documentation.shtml
lub http://www.maxim-ic.com/products/ibu.../1wire_api.cfmLast edited by Qboland; 2007-06-20, 08:40.
Comment
-
Comment