garnek uwalany kamieniem - potrzebna rada

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hasintus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.07
    • 850

    #16
    A wszystko przez to że, nie używała Pani Calgonu.

    Comment

    • macbie
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.02
      • 33

      #17
      Dłuższe życie
      Każdej kadzie zacierno-warzelnej
      to Calgon! ;-)

      Comment

      • dessloch
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.05
        • 127

        #18
        a co jest zlego w uszkodzonej emalii? nawet jesli sie ja odkazi chemikaliami to nadal moze miec jakies zarazki? Bo ja mam z 2 kropki małe, a garnek w sumie dużo nie ma... a tylko drewnianą łyżką mieszam w nim, więc chyba po prostu sama z siebie odpadła... ale czy to znaczy ze co 10 warek będę musiał wymieniac garnek?

        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

          #19
          To złego, że stal reaguje z brzeczką i związki żelaza przedostają się do piwa, w skrajnych przypadkach nadając posmak metaliczny.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X