Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
Warzenie w piwnicy
Collapse
X
-
To fajna pompa ale nie wiem czy wiesz , że :
1. Ona aby działać musi ,,zalana i odpowietrzona ,, .
To wymaga ręcznego napełnienia płynem ( brzeczką ) komory w której jest wirnik .
Nie za bardzo widzę jej zastosowanie do tego projektu .
2. Po zakończonej pracy w komorze pozostanie sporo cieczy ( brzeczki ) --ta pompa nie wyrzuci z ,,siebie ,, wszystkiego . CZyli za każdym razem pozostanie zmarnowany z litr piwa .
Pozdrawiam
Rimi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rimiTo fajna pompa ale nie wiem czy wiesz , że :
1. Ona aby działać musi ,,zalana i odpowietrzona ,, .
To wymaga ręcznego napełnienia płynem ( brzeczką ) komory w której jest wirnik .
Nie za bardzo widzę jej zastosowanie do tego projektu .
2. Po zakończonej pracy w komorze pozostanie sporo cieczy ( brzeczki ) --ta pompa nie wyrzuci z ,,siebie ,, wszystkiego . CZyli za każdym razem pozostanie zmarnowany z litr piwa .
Pozdrawiam
RimiLast edited by Shlangbaum; 2007-01-19, 22:50.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumMam na to pomysł, zbiorniczek wyrównawczy do pewnych czynności a w innych przypadkach pomoże po prostu grawitacja. Jak będzie wszystko gotowe, to wam pokażę. Ja widzę zastosowanie Poza tym na 45 litrów, jak niecały litr się zmarnuje to nie ma problemu dla mnie
W moim w RIMS-ie pracuje taka pompka prawie rok . Ma za soba jakies 35 warek po 45 litrów + za każdym razem przepłukuje nią wszystkie 3 kegi .
Pompka kosztowała tylko 35 zł brutto i mocno bym sie teraz zastanawiał czy jest sens montować coś bardziej wyrafinowanego .......ważna jest niezawodnośc i prostota .
Pozdrawiam
Rimi
Comment
-
Comment