Chłodnica ze starego junkersa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alberret Wyświetlenie odpowiedzi
    Rozważam podobną ideę tylko że ja posiadam <szpan> aluminiową chłodnicę od klimy od Porsche Panamera </szpan>. Do czegoś to sie nada? dodam że rozmiarem idealnie mi pasuje do gara.
    Kurde,to Ty masz chyba brytfannę a nie gar
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• alberret
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.05
      • 28

Tak około 600 x 160 bez mocowania którego bym sie pozbył. Będzie to jakoś skutecznie działało, bo ni siusiaka nie przypomina stosowanych przez Was chłodnic zanurzeniowych? Ma ktoś doświadczenia z podobnymi sprzętami?

Comment

• jkocurek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.12
        • 1030

Tak około 600 x 160 bez mocowania którego bym sie pozbył. Będzie to jakoś skutecznie działało, bo ni siusiaka nie przypomina stosowanych przez Was chłodnic zanurzeniowych? Ma ktoś doświadczenia z podobnymi sprzętami?
        Marnie to widzę. Parownik klimy przystosowany jest do trochę innych mediów. Przestrzeń miedzy lamelami jest niewielka a brzeczka dość mocno lepka a takie połączenie skutkuje słabym wnikaniem ciepła. IMO lepiej sprzedaj ten parownik na aledrogo a za uzyskane pieniądze kup miedzianej rurki.
        Pozdrawiam,
        Jacek
        Świentechlywiki

Comment

• alberret
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2007.05
          • 28

Sprzedać to ja to mogę co najwyżej na złom, albowiem gdyż chłodnica jest do nieistniejącej jeszcze fury, a poza tym jest po teście zniszczeniowym więc w jednym miejscu przecieka, co nie jest dla mnie problemem. Myślę jednak że przeprowadzę test i uwuntualnie usunę lamelki (:

Comment

• jkocurek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.12
            • 1030

jest po teście zniszczeniowym więc w jednym miejscu przecieka, co nie jest dla mnie problemem. Myślę jednak że przeprowadzę test i uwuntualnie usunę lamelki (:
            NO jak przecieka to raczej nic z niej nie będzie. Jak usuniesz lamele to drastycznie zmniejszysz powierzchnię wymiany ciepła
            Pozdrawiam,
            Jacek
            Świentechlywiki

Comment

• alberret
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.05
              • 28

To po ile była ta rurka miedziana? (:
              OK W takim razie chłodnica ląduje na złomie a ja biorę się za inną bardziej tradycyjną konstrukcje. Mam jeszcze na stanie rurkę aluminiową tylko że o długości 3000 mm więc musiałbym se ze dwie złączyć i kombinować. Zobaczymy.

Dzięki za pomoc.

Comment

• jkocurek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.12
                • 1030

To po ile była ta rurka miedziana? (:
                OK W takim razie chłodnica ląduje na złomie a ja biorę się za inną bardziej tradycyjną konstrukcje. Mam jeszcze na stanie rurkę aluminiową tylko że o długości 3000 mm więc musiałbym se ze dwie złączyć i kombinować. Zobaczymy.

Dzięki za pomoc.
                Miedziana fi 10mm kosztuje ponad 10zł za metr
                Ja mam tez aluminiową. Z dwóch 4 metrowych rurek fi 8mm.
                Pozdrawiam,
                Jacek
                Świentechlywiki

Comment

Przetwarzanie...
                X