Tutaj wstawiłem filmik jak chodzi sprzęcik przy zacieraniu AIPA
Mieszadło
Collapse
X
-
U mnie wygląda to tak
Silniczek 12V od jakiegoś Audi 2 biegi, pierwszy jakieś 35 obrotów/min drugi ok 60, zasilacz od starego komputera, na razie przechodziło jakieś 7 warek i jestem zadowolony.
Resztę spawał mi kolega.
Robione podczas pędzenia dunkelweizena.Last edited by Hefeweizen; 2013-12-08, 02:29.
Comment
-
-
Czy waszym zdaniem silnik z przekładnią 42 obr/min, 35W, 230V 10kg.cm poradzi sobie z 20l warkami? Czy 42 obr/min będą ok?Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hefeweizen Wyświetlenie odpowiedziU mnie wygląda to tak
Silniczek 12V od jakiegoś Audi 2 biegi, pierwszy jakieś 35 obrotów/min drugi ok 60, zasilacz od starego komputera, na razie przechodziło jakieś 7 warek i jestem zadowolony.
Resztę spawał mi kolega.
Robione podczas pędzenia dunkelweizena.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Singer67 Wyświetlenie odpowiedziNooo, jak się robi po pół kega to pewnie, że da radę. Ciekawi mnie czy on pracował już przy pełnym kegu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros Wyświetlenie odpowiedziCzy waszym zdaniem silnik z przekładnią 42 obr/min, 35W, 230V 10kg.cm poradzi sobie z 20l warkami? Czy 42 obr/min będą ok?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Zdecydowałem się silnik od wycieraczek. Kupiłem silnik z Primery za 20 zł. Ma 2 prędkości. Na wolniejszym bez obciążenia pobiera 0,84A na szybszym 1,28A. Mam też niepotrzebny zasilacz ATX 300W ale ewentualna przeróbkę zrobię po sprawdzeniu poboru prądu w czasie zacierania. Jeśli nie przekroczy 5A zastosuje gotowy zasilacz do lampek halogenowych.Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.
Comment
-
Comment