Tutaj wstawiłem filmik jak chodzi sprzęcik przy zacieraniu AIPA
Mieszadło
Collapse
X
-
U mnie wygląda to tak
Silniczek 12V od jakiegoś Audi 2 biegi, pierwszy jakieś 35 obrotów/min drugi ok 60, zasilacz od starego komputera, na razie przechodziło jakieś 7 warek i jestem zadowolony.
Resztę spawał mi kolega.
Robione podczas pędzenia dunkelweizena.Ostatnia zmiana dokonana przez Hefeweizen; 2013-12-08, 02:29.Comment
-
Czy waszym zdaniem silnik z przekładnią 42 obr/min, 35W, 230V 10kg.cm poradzi sobie z 20l warkami? Czy 42 obr/min będą ok?Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.Comment
-
U mnie wygląda to tak
Silniczek 12V od jakiegoś Audi 2 biegi, pierwszy jakieś 35 obrotów/min drugi ok 60, zasilacz od starego komputera, na razie przechodziło jakieś 7 warek i jestem zadowolony.
Resztę spawał mi kolega.
Robione podczas pędzenia dunkelweizena.Comment
-
Comment
-
Czy waszym zdaniem silnik z przekładnią 42 obr/min, 35W, 230V 10kg.cm poradzi sobie z 20l warkami? Czy 42 obr/min będą ok?Mniej książków więcej piwaComment
-
Zdecydowałem się silnik od wycieraczek. Kupiłem silnik z Primery za 20 zł. Ma 2 prędkości. Na wolniejszym bez obciążenia pobiera 0,84A na szybszym 1,28A. Mam też niepotrzebny zasilacz ATX 300W ale ewentualna przeróbkę zrobię po sprawdzeniu poboru prądu w czasie zacierania. Jeśli nie przekroczy 5A zastosuje gotowy zasilacz do lampek halogenowych.Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.Comment
Related Topics
Collapse
-
witam!!! do sprzedania 2 szt. anty-przypalacz dna, szczegóły w linku:
https://www.youtube.com/watch?v=_euwE8qhZn0
Robiłem pod siebie ale zostało mi materiału więc 2 szt. mam na zbyciu. Oczywiście stal nierdzewna w gat. 304. Sam tego nie spawałem ale zleciłem to firmie...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-02-08, 23:09 -
-
Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.
W skład zestawu wchodzą:- kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
Cześć,
Postanowiłem dokonać naturalnego przejścia z brewkitów na zacieranie i warzenie, zakupiłem garnek do pasteryzacji a la Lidl i teraz będę go powoli przystosowywał. Chcę zacząć od mieszadła - widziałem kilka fajnych projektów, ale przydałby się jakiś dobry i konkretny...-
Channel: Sprzęt
2019-07-31, 12:12 -
-
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
-
Channel: Niemcy
-
-
Cześć, powoli przymierzam się do zakupu kociołka Royal catering. Ciężko znaleźć takie skompresowane informacje o tym kociołku. To co by mnie interesowało to:
1. Brać 30 czy 40l? Aktualnie robię warki 10l, może przerzucę się na 15 ale pewnie nic ponad to. Nie...-
Channel: Sprzęt
2021-12-16, 08:39 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment