Buduję ogrodową piwniczkę
Collapse
X
-
Fajnie, czekamy na relacje fotograficzna z placu budowy. Głęboka będzie? Projekt jest?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziGłęboka będzie? Projekt jest?
Projekt jest w głowie majstra. Będę zamieszczał zdjęcia, jak zobaczycie coś niepokojącego, to mnie uprzedźcie.
Comment
-
-
Chłodu dużego nie uzyskasz.
Wodę można by pompą wypompić doszło by szalowanie, bo pewnikiem brzegi by się zaczeły zarywać, potem izolacja od spodu i wylanie betonowej podłogi. No ale lepiej jak się jakiś budowlaniec wypowie, jam tylko skromny inż. ale od prundu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziChłodu dużego nie uzyskasz.
Wodę można by pompą wypompić
Comment
-
-
Na problem z wodą jest folia. Teraz się tak wykłada wykopy pod fundamenty, folia do wykopu, zbrojenie i zalewa się betonem.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrw Wyświetlenie odpowiedzia jakie wymiary? na zdjęciu wydaje się mała...
Comment
-
-
W tym temacie Browarzyciel zajmował się budową piwniczki:http://www.browar.biz/forum/showthre...ight=piwniczka przejrzyj może będzie tam coś ciekawego co przy budowie Twojej piwniczki się przyda.
Comment
-
-
Nie idź na kompromisy, znając twoje poczynania z działu "twoje warzenie" mała piwniczka wkrótce nie wystarczy.
Ja mam tego farta że, mieszkam na górce i w ogóle nie mam wód podskórnych. Za pomocą młoda udarowego rozbiłem fundament i podkopuję się pod domem obok tarasu:
Na razie wykopałem nie dużą norę i przerwałem pracę ponieważ miejsce w środku od razu zajęły 2 warki "grodziskiego". Temperatura rewelacja, przy tych upałach termometr na tanku fermentacyjnym pokazywał 17 st.
W planach mam wykonanie pomieszczenia przynajmniej ok. 12 mk, pośrodku stół (do degustacji ) na ścianach regały z piwem i nie tylko (winko, domowe przetwory).
Comment
-
-
Podkopujesz się pod domem??!! rozbiłes fundamenty?
nie wiem czy to jest dobry pomysł.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziPodkopujesz się pod domem??!! rozbiłes fundamenty?
nie wiem czy to jest dobry pomysł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziW planach mam wykonanie pomieszczenia przynajmniej ok. 12 mk, pośrodku stół (do degustacji ) na ścianach regały z piwem i nie tylko (winko, domowe przetwory).
Comment
-
Comment