konkurencja jest wskazana, ale utrzymanie serwisu również kosztuje, więc proszę wcześniej dowiadywać się czy zamieszczenie danej treści reklamowej jest akceptowane przez właściciela (patrz regulamin).
ClO2 - dwutlenek chloru do dezynfekcji
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzikonkurencja jest wskazana, ale utrzymanie serwisu również kosztuje,Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziNa razie jeśli chodzi o konkurencję to zdecydowanie wygrywa najstarsze źródło: za 36,60 jest 1l z przesyłką.
Oczywiście pod warunkiem, że cena się nie zmieniła przez ostatni prawie rok. Kupował tam ktoś ostatnio?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Terry Wyświetlenie odpowiedziCoder napisał na początku, że przy rozcieńczaniu należy dodać pewną ilość kwasku (np cytrynowego).
W związku z tym mam pytanie - czy to jest konieczne?
Jeśli odpowiedź brzmi tak to pytanie nr 2 - w jakiej ilości?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Terry Wyświetlenie odpowiedziCoder napisał na początku, że przy rozcieńczaniu należy dodać pewną ilość kwasku (np cytrynowego).
W związku z tym mam pytanie - czy to jest konieczne?
Jeśli odpowiedź brzmi tak to pytanie nr 2 - w jakiej ilości?
Na przygotowanie 1 litra r-ru roboczego potrzeba 40cm3 tego co kupiłeś oraz 10g kwasku cytrynowego. UWAGA: najpierw rozcieńczasz potem dodajesz kwasek. Taki r-r roboczy można trzymać w ciemnym miejscu 1misiąc (a nawet 2) i przed użyciem rozcieńcza się w stosunku 1:10.Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Terry Wyświetlenie odpowiedziA skąd wiesz, że ja w ogóle mam clo2 i miałem w ogóle możliwość przeczytania instrukcji?Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Spoko
Inna sprawa, że clo2 już mam (brawa dla sprzedawcy za błyskawiczną wysyłkę: w środę zamówiłem w czwartek już było), instrukcję czytałem i, być może z nieuwagi, nie znalazłem tam informacji ile tego kwasku dodać.
O ile pamiętam, to ten rozcieńczony roztwór można trzymać nawet do 3 miesięcy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Terry Wyświetlenie odpowiedzi
O ile pamiętam, to ten rozcieńczony roztwór można trzymać nawet do 3 miesięcy.Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedziT Najpierw rozcieńczamy pewną ilość koncentratu 1:24, potem zakwaszamy ten roztwór roboczy kwasem spożywczym np. kwaskiem cytrynowym i zostawiamy na dobę.
pzdr
flood
Comment
-
-
Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Chcę daćd dobrze.
Niestety etykiete na butelce CLO2 mam zniszczoną.
Znalazłem w sieci, o zrobiłem;
Do 100ml dodałem 2,4L wody, i potem 7,5g kwasku.
tak mi wyszło z opisu który gdzies znalazłem; do 25 L rr - dodac 50-100g aktywatora ( wziąłem średnią).
I cały czas nie wiem czy dobrze.
Z tego mexeo - nie wiem co wnioskować..
pzdr
flood
Comment
-
Comment