Ktoś mnie może uświadomić jaką powierzchnię roboczą zajmuje standardowy taboret?
Jaką powierzchnię roboczą zajmuje standardowy taboret gazowy?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziKtoś mnie może uświadomić jaką powierzchnię roboczą zajmuje standardowy taboret?
Seta, Ty leniu, wyszukiwarka się kłania
W poniższym temacie masz wszystko o taborecie
Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.
A w poniższej aukcji masz wymiary
Do tego oczywiście dochodzi butla gazowa. Koszt butli 90 zł + wypełnienie jej gazem jednorazowo 45 zł. Mi taka butla starcza na 2 miesiące, zarówno warzenia jak i normalnej obsługi kuchenki.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziKtoś mnie może uświadomić jaką powierzchnię roboczą zajmuje standardowy taboret?Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Marek dzięki, a Marusia sorki...
Wątek o taboretch kiedyś czytałem, ale nie ma tam chyba nic o wymiarach (na pomysł przeszukania Allegro nie wpadłem ).
Tak mi się właśnie wydawało, że ogromne toto nie jest, więc bardzo zdziwiły mnie problemy np Khama z bieżącego wątku.
Chyba zacznę ciułać kasę...
Comment
-
-
Nie wiem jak wyobrażacie sobie postawienie taboretu gazowego (jak mały on by nie był) w niewielkiej kuchni w bloku, gdzie cały czas coś się dzieje (np. wbiegają dzieci).
No chyba, że wyjmujemy taboret o 11tej wieczorem, warzymy w nocy, a rano zanim domownicy wstaną, kuchnia jest już doprowadzona do stanu używalności.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika plpaw Wyświetlenie odpowiedzi... a to dodatkowe pozbycie się m2 w kuchni żona nie będzie zadowolona. ...
W tej chwili na drodze kompromisu doszliśmy do porozumienia warzenia jednej warki miesięcznie, więc warzy się tak, żeby maksymalnie "upchać" fermentor, ewentualnie jak nie wejdzie to w jakiś baniak po mineralce. Nie wyobrażam sobie jakby to było gdybym robił w tym momencie warki po 10l.
Moim zdaniem zrób kilka warek z ekstraktów, jeśli będziesz przekonany, że cała ta zabawa Ci się podoba to jednak zainwestuj w taboret gazowy i małą butlę, nie sądzę, że całość zabierze jakoś bardzo dużo miejsca (w czasie magazynowania). Największy problem jednak będzie z tym, o czym pisał Stasiek, małe bąki pałętające się po domu (nie wiem, czy to Cię dotyczy).
Comment
-
-
Przerabiałem warzenie w domu. Wyrzucili mnie po 3 warce. Zresztą uważam, że słusznie. Nie ma sensu. Jak odpalisz taboret gazowy, keg z 40 litrami brzeczki i wszystko zacznie sie gotować przez 90 minut, to przecież w kuchni masakra. Żona zabije. Od 4 warki browar został przeniesiony na wiatę przy domu, na świeże powietrze i jest super.
Comment
-
Comment