U mnie w najbliższym czasie kroi się płyta indukcyjna... Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia w tym temacie? Na dzień dzisiejszy słyszałem tylko że płyty indukcyjne wymagają specjalnych garnków... Chyba w moim wypadku warzenie na płycie nie sprawdzi się...
Wybór garnka na płytę indukcyjną
Collapse
X
-
Wiesz z tego co się orientuję to chodzi Ci chyba o temperaturę a w przypadku indukcyjnej i ceramicznej to różnica taka że się nie poparzysz jak coś z tego co się orientuje także masz płytę nowszej generacji ale wątpię żeby wymagała innego gara myślę że trochę tu czasem niektórzy wyolbrzymiają niektóre problemy ale o tym przekonasz sie jak uwarzysz parę warek pozdro 800
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukrobax Wyświetlenie odpowiedziU mnie w najbliższym czasie kroi się płyta indukcyjna...Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
róznica w płycie zwyklej i indukcyjnej jest kolosalna:
- zwykła płyta grzeje standardowo - jest grzałka która oddaje ciepło do gara
- płyta indukcyjna powoduje powstanie pola elektormagnetycznego co w momencie umieszczenia w tym miejscu garnka powoduje podgrzeanie się dna garnka - garnek jest ciepły i ogrzewa zawartość
do płyt indukcyjnych potrzeba specjalnych garnków z grubym dnem - najlepiej jak jest napisane że nadaje się do indukcji. na pewno nie nadają się garnki z cienkim dnem.
co do bezpieczeństwa to wydaje mi się że bardziej powinniśmy się martwić polem które codziennie przykładamy do naszych skronii - komórkami ....
nie siądze aby generowane pole miało wpływ na jedzenie w ganku albo na kogoś obok w końcu gdyby tak miało być to nie dostało by to pozwolenia ....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
nie siądze aby generowane pole miało wpływ na jedzenie w ganku albo na kogoś obok w końcu gdyby tak miało być to nie dostało by to pozwolenia ....Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
do płyt indukcyjnych potrzeba specjalnych garnków z grubym dnem - najlepiej jak jest napisane że nadaje się do indukcji.
Kuchnia indukcyjna na szczęście jeszcze nie jest pewna u mnie w domu, będę pewnie oponował... w najgorszym wypadku szykuje się butla gazowa + taboret...Last edited by lukrobax; 2007-12-06, 23:43.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziPapierosy sa szkodliwe a jednak wolno je sprzedawać.
na papierosach jest napisane że szkodzą :P
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukrobax Wyświetlenie odpowiedziI taki właśnie garnek o pojemności ~30L w Makro kosztuje około 450zł bez pokrywki, a pokrywka około 100zł... co jak co, ale 550zł to stanowczo zbyt dużo jak za garnek...
Kuchnia indukcyjna na szczęście jeszcze nie jest pewna u mnie w domu, będę pewnie oponował... w najgorszym wypadku szykuje się butla gazowa + taboret...
Comment
-
-
ja sobie kupiłem 30-litrowego Bachmayra z grubym dnem, nadającego się do indukcji. Sprawuje się genialnie tak na gazie, jak i elektrycznej. Z indukcyjną jeszcze nie miałem do czynienia.
A co sądzilibyście o czymś takim?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzito chyba niezbyt szcześliwe porównianie
na papierosach jest napisane że szkodzą :PLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukrobax Wyświetlenie odpowiedziKuchnia indukcyjna na szczęście jeszcze nie jest pewna u mnie w domu, będę pewnie oponował...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Titus_Fox Wyświetlenie odpowiedzija sobie kupiłem 30-litrowego Bachmayra z grubym dnem, nadającego się do indukcji. Sprawuje się genialnie tak na gazie, jak i elektrycznej. Z indukcyjną jeszcze nie miałem do czynienia.
A co sądzilibyście o czymś takim?
http://www.allegro.pl/item273930200_..._29litrow.htmlUważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziosobiście uwazam że jeśli jest gaz w budynku to najlepsza jest płyta gazowa - i nie mówię tu tylko o wzgledach ekonomicznych ale i o komforcie gotowania - gaz jest bardziej dynamiczny a to daje duzo większe pole manewru i pozwala na więcej pomyłek anizeli podczas gotowania na płycie (nie wiem jak z płytą indukcyjną)
tzn? Ja mam gaz a kuchnię elektryczną...Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
Comment