Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus
Wyświetlenie odpowiedzi
Śrutownik ALFA 08 - dobry jest?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi(...) ale widziałem takie nowe na giełdzie w Mysłowicach chyba 50 zl chciał handlarz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziA dawno je widziałeś? I czy ten handlarz wyglądał na "zadomowionego", czy raczej okazjonalnego na tej giełdzie? Pytam, bo będę w sobotę w Mysłowicach i może podjadę też na giełdę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bergmann Wyświetlenie odpowiedziWitam czy używał ktoś z czytających te słowa Śrutownika ALFA 08 ?Jakie wrażenia?Czy jest znacznie gorszy od Porkerta?Proszę o ocenę komfortu pracy oraz wydajności.Pozdrawiam.
Comment
-
-
Śrutownik Alfa 08- dobry jest?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTo jest chyba po prostu taki mini - Porkercik Trochę się nakręcisz chłopie, chyba, że wiertarę podłączysz
Pozdrawiam Adam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Qboland Wyświetlenie odpowiedziJa używałem identyczny. Bardzo dobry. Przy ręcznym kręceniu cały dzień masz z głowy. Wsatw śrubę i wiertarka, 5 kilo w 10-15 minut. Napisałem, że używałem bo śruba mi się ukręciła i na ręczne kręcenie brak mi sił. Pierwsza warka była śrutowana ręcznie dzięki czemu szybko znalazłem śrubę. Wniosek postaraj się o śrubę solidną bo moja wytrzymała około 80 kg słodu.
Comment
-
-
Nie kupiłem;-(
Witam,jednak przegapiłem koniec aukcji i nie kupiłem,bo chciałem 5 minut przed końcem licytacji przebić konkurencję ale jako ,że miałem gości to zagadałem się i nie kupiłem,cena wywoławcza była 35 zł plus 10 zł przesyłka,ale ktoś tam wczoraj rano dał te 35 zł także zanosiło się na małą licytacyjkę,ale myślę,że za 50zł z przesyłką miałem szansę kupić..
Z tym,że ześrutowanie w sklepie kosztuje ok 1 zł 1 kg i zwrociłby się on po dopiero 10 warkach,także ...sam nie wiem...z tym,że mogłbym mieć komfort trzymania słodu dłuzej bo zesrutowany to powiedzmy tylko 2-3 miesiące...
I wszystko przez tych gości,jest takie polskie powiedzenie -stare:"Gość nie w porę gorszy od Tatarzyna"..Znacie to..????
Comment
-
-
To jeszcze raz ja...;-))))
Tanie śrutowniki można kupić na ebuyu,tym amerykańskim allegro,są w naprawdę dobrych cenach,trzeba tam szukać słowo gringer(albo grinder),maja jednak jedną wadę-cena frachtu czyli przesyłki-60$.......!!!!!Czyli już sama przesyłka kosztuje więcej niż Porkert z przesyłką,a w/g mnie one wyglądają troche gorzej od Czeskiego młynka czyli Porkerta-sami zobaczcie-kosztuja bodajże 15$wzwyż-i jak ktoś znajomy będzie do Was jechał ze Stanow to może Wam przywieść-o ile to legalne...;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kieswy Wyświetlenie odpowiedziA ja mam takie pytanie: czy jest możliwy zakup samych żaren, do montażu przy zwykłej maszynce do mięsa?
Comment
-
Comment