Problemy z Gretą
Collapse
X
-
-
ja swoją Gretą zapslowałem też jakieś 70 warek i pękło ramię , kupiłem następną chyba felerna . Butelki z KP tnie równo( nie lubi ich ?? )
Nabyłem stołową normalnie bajka . Posiadam też młotkową i przyznam że kapsluje sią nią lepiej niż GretąMniej książków więcej piwaComment
-
Jak Ty tak:To ja Ci tak:
A tak na poważnie. Greta po zamianie blaszek i lekkim ich fazowaniu działała rewelacyjnie (bez tych fazek faktycznie trzeba było umieć butelkować). Do wczoraj... Już w drugiej Grecie pęka dźwignia
Stasiek, jesteś? Chyba mówiłeś o jakichś 120 butelkach do zakapslowania w sobotę..."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"Comment
-
Jak dobrze pójdzie do sporą część butelek będę miał z wysokim kołnierzem, więc zakapsluję Emily.Comment
-
Witam
dopiero zaczynam przygodę z zacieraniem warzeniem i ... kapslowanie .... używam tego cudu techniki o nazwie greta. Z tego co poczytałem to chyba cud ze to działa
Przy butelkowaniu pojawił się problem opisany tu częściowo o cięciu szyjek na 46 butelek 4 straciły "głowe", jak dla mnie trochę za dużo (2 litry piwa piechota nie chodzi) czy można to jakoś naprawić wymienić ? czy to winda kapslownicy ? Dodam ze wcale nie naciskałem mocno przy tych pękniętych butelkach.
Butelki były po tyskim i harnasiu (ucięło w 2 każdego typu)
czytałem coś o wymianie jakiś blaszek czy ich zamianie ale nie znalazłem tu zbyt wielu informacji na ten temat.
A może to po prostu nadaje się do reklamacji ?
Dzięki z góry za odpowiedźComment
-
Jeżeli problem będzie się powtarzał, to rozwiązania są dwa: zmiana kapslownicy na stołową, lub zmiana kapsli na miękkie.Comment
-
Witam
dopiero zaczynam przygodę z zacieraniem warzeniem i ... kapslowanie .... używam tego cudu techniki o nazwie greta. Z tego co poczytałem to chyba cud ze to działa
Przy butelkowaniu pojawił się problem opisany tu częściowo o cięciu szyjek na 46 butelek 4 straciły "głowe", jak dla mnie trochę za dużo (2 litry piwa piechota nie chodzi) czy można to jakoś naprawić wymienić ? czy to winda kapslownicy ? Dodam ze wcale nie naciskałem mocno przy tych pękniętych butelkach.
Butelki były po tyskim i harnasiu (ucięło w 2 każdego typu)
czytałem coś o wymianie jakiś blaszek czy ich zamianie ale nie znalazłem tu zbyt wielu informacji na ten temat.
A może to po prostu nadaje się do reklamacji ?
Dzięki z góry za odpowiedź
Może po prostu butelki były "słabe". Mnie też czasami zdarza się ścięcie ale wówczas piwo przelewam do innej butelki i kapsluję. Butelki wyprażam w piekarniku.
Pozdrawiam!Comment
-
Drugi oddech grety
Jednak mała mobilizacja i z mojej pierwszej grety przełożyłem dźwignię i jakoś zreanimowałem gretkę. Ciekawe ile wytrzyma.
A tak swoją drogą to trzeba będzie chyba pomyśleć o stołowej."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"Comment
-
Comment
-
Comment
-
Trochę tak ale w akceptowalnym zakresie. Szczególnie jak butelki są różnej wielkości. Najlepiej wtedy ułożyć je od największej do najmniejszej. Tak czy siak teraz kupiłbym tylko kapslownice stołową.Pozdrawiam,
Jacek
ŚwientechlywikiComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurekTak czy siak teraz kupiłbym tylko kapslownice stołową.Wpisałem na listę zakupową, ale z niskim priorytetem póki co. Greta daje radę, są ważniejsze rzeczy do kupienia
Ostatnia zmiana dokonana przez Terry; 2009-03-17, 23:45.Comment