Szklane fermantory oczywiście nie da się traktować wrzątkiem, moje fermentory to wyłącznie szklane butle.
steryzlizator mechaniczny do butelek
Collapse
X
-
tym bardziej, że najprawdopodobniej będzie to koźlak, bo planuję go już od dawna, a dzisiaj w tym celu zostawiłem trochę gęstwy S-23 przy przelewaniu lagera na cichą.
Przypominam teraz sobie, że raz użyłem wybielacza do fermentora, ale to po tym jak przeprowadzałem w nim fermentację w miazdze wina wiśniowo-porzeczkowego.
A w innym przypadku to tylko wymycie płynem do mycia naczyń od razu po zakończeniu fermentacji, a przed wlaniem świeżej brzeczki dodatkowo kilka razy po 1,5l wrzątku i potrząchanie całym fermentorem w celu wyparzenia.Ostatnia zmiana dokonana przez miksiok; 2008-03-08, 22:55.Comment
Related Topics
Collapse
-
Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
-
Channel: Belgia
-
-
Sprzedam 77 szt butelek na własne piwo. Butelki bez etykiet, czyste, odkażone pirosiarczynem potasu.
Odbiór tylko osobisty Kraków - Nowa Huta. Koszt 40zł
Tel. 660 811 0111 Photo-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2022-02-27, 16:05 -
-
Ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/browar-dom...7-IDzr50h.html
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-04-09, 11:45 -
-
Cześć,
Mam nadzieję, że to nie jest niewłaściwy dział - próbowałem znaleźć odpowiednie forum, jeżeli to jest nieodpowiednie to przepraszam i proszę o przeniesienie w należyte miejsce.
Znajomy zapytał mnie (jako, że jestem piwowarem domowym), czy są firmy...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
24.07.2019 miałem okazję odwiedzić browar Bury. To całkowicie nowy zakład zaprojektowany i zbudowany od podstaw na specjalnie zakupionej w tym celu działce, więc nie dziwne że znajduje się na peryferiach miasta w kształtującej się strefie przemysłowej.
Sam budynek nie jest zbyt wielki,...-
Channel: Browary polskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment