Używa ktoś takiego czegoś ? http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.
Elektryczny wąż
Collapse
X
-
Każdy może używać jak chce, problematyczna będzie jego dezynfekcja.
Ale na czym polega elektryczność tego węża?Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych" -
-
Stosuję "węża" z powodzeniem od 2-3 lat i jak dotąd mnie nie zawiódł. Służy w zasadzie do przelewania z fermentatora na "cichą", ew. do pojemnika przed rozlewem do butelek. Do samego rozlewu butelkowego go nie stosuję (za dużo operacji manualnych lub potrzeba pomocy drugiej osoby). 30 litrów płynu przelewa około 5 minut.Comment
-
-
Wąż zasilają dwie baterie (badaj R-20). Zużycie prądu jest niewielkie. Pierwsza wymiana baterii nastąpiła dopiero po dwóch latach. Zakładając użytkowanie co 2-3 tygodnie przez około 5 - 10 minut, to i tak całkiem nieźle.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.
W skład zestawu wchodzą:- kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
Cześć Wszystkim! Proszę o poinie na temat takiego kociołka https://www.electronic-star.pl/Dom-i...2585W-30l.html . W domu posiadam indukcję z której nie chcę korzystać, nie chce też używać w domu butli z gazem....
-
Channel: Sprzęt
-
-
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2023-07-27, 18:05 -
-
Mam na imię Piotr, mieszkam w Krakowie.
Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków....-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
Zapraszamy na nowe promocje:
- Akcesoria
Elektryczny pas grzewczy na fermentor (brewbelt)
- Akcesoria
Kapslownica stołowa Grifo Heavy Duty
- Anglojęzyczna
Style piw: Barley Wine
- Brewkity nachmielone
Bulldog Brews Cobnar Wood Northern...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2019-12-03, 10:32 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment