micro-minibrowary z Chin

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sinobrew
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.05
    • 32

    #16
    frementer

    Moze zle sie wyrazilem.

    Zamow, zaplac, mozesz miec ile i gdzie tylko ci sie podoba roznych miernikow i wziernikow


    Marusia, zrob swoj sklep i pokaz tym polskim chlopom ze mozna cos stworzyc nowego. Nie wiem co za przypadli, zamiast zabrac sie do pracy to marudza, narzekaja, jecza, zgrzedza, biadola,...., jak baby

    Comment

    • Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

      #17
      Tak z czystej ciekawości, ile kosztuje transport czegoś takiego do Polski? Jak mniemam tylko do portu docelowego, a potem już własnym sumptem?
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

      Thou shallt not spilleth thy beer!

      Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

      Comment

      • sinobrew
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2008.05
        • 32

        #18
        przewoz z Chin

        ceny podane to juz cena we wroclawiu

        Co miesiac wieziemy jeden kontener do polski, wiec przy okazji zaladujemy.
        cena wyslania niezaleznie bylaby dosc znaczna, gdyz wiekszosc fabryk jest z 1000 km od oceanu, trzeba by zalatwiac consolidators, moglo by to kosztowac i kilka tys $ za jeden fermenter

        Kontener caly 40" wyslanie nie kosztuje duzo, gdyz w tej chwili z portu Shenzhen/Hong Kong do Hamburga to okolo 3000$, ale wchodzi jeszce duzo oplat, przewoz do Polski/Wroclawia, razem okolo 5000-6000$, oczywiscie do tego trzeba dodac VAT za wartosc ladunku calego kontenera.

        Comment

        • sinobrew
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2008.05
          • 32

          #19
          Polski browar w Chinach

          Troche nowosci
          Ceny transportu w poprzednim poscie sa juz nieaktualne, obecnie sa duzo nizsze.

          Co nowego w browarze chinskim?? Postep jest, ale bardzo skromny. Lokalny Departament Zdrowia dal nam zielone swiatlo ze mozna produkowac piwo w naszej fabryce, ale nadal potrzeba stos papierow. Znalezlismy sposob aby spelnic wymagania finansowe ( potrzeba pokazania konta bankowego z 2 milionani RMB, tj okolo milion dwiescie tys.zl), musimy jeszcze spelnic wymagania dotyczace personelu. Mamy kilku kandydatow, resume jednego z USA jest ponizej.
          Majac wiekszy kapital rozsadnej byloby instalowac od razu 30+ HL system. Niestety, takze rynek zbytu jest trudny do przewidzenia, wiec zaczynamy z systemem pilotowym 4HL, ale fermentory i kadze beda zamawiane na 10HL kazda gdyz cena 4HL jest nieduzo nizsza. Jeden 10HL fermentor juz zakupilismy. Jest to takze wielkosc warzelni najbardziej poszukiwana na rynku jako optymalna dla typowego minibrowaru czy browaru restauracyjnego.
          Rozmawiamy z kilkoma producentami takich systemow z prowincji Shandong, najbardziej "spiwowanej" prowincja Chin. Najszybszym rozwiazaniem byloby aby producent zaistalowal taki system w naszej fabryce i pozniej bylibysmy jego przedstawicielem, a przyszli potencjalny kupcy nabieralimy doswiadczen pracujac na nim z miesiac czy dwa, wszystko do omowienia.
          Wybor i instalacja 4HL warzelni bedzie dokonana przy wspolpracy przyszlego mistrza piwowara, z ktorym ponownie odwiedzimy prowincje Shandong.

          Aplikacja jednego z kandydatow jest ponizej. Jesli ktos z forumowiczow ma juz doswiadczenie pracy w malym browarze i bylby zainteresowany praca na rok-dwa w Chinach, prosze kontaktowac sie poprzez PW.

          "I am interested in the brewing opportunity you had posted on probrewer especially since it is in China. I believe China will have large growths in the beer industry and is a place I have always wanted to work. I will be graduating from NC State University with a BS in Bioprocessing and a concentration in Fermentation studies and minor in Biomanufacturing. I have spent the last 2 years working in our beer lab on various research projects from beer spoilage to yeast genetics and have extensive experience on our 2.5BBL DME Pilot System." 

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10785

            #20
            a w sprawie stożków coś się ruszyło ?
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • sinobrew
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.05
              • 32

              #21
              stozkowe fermentory

              [ADMIN: usunięto reklamę]

              Inne??, specjanie nie przykladam sie do tego, za maly rynek
              Last edited by ART; 2009-11-03, 22:52.

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23965

                #22
                Przypominam o regulaminie - zamieszczanie oferty handlowej jest akceptowane wyłącznie w porozumieniu z właścicielem BrowarBizu.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • sinobrew
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.05
                  • 32

                  #23
                  Sorry ART

                  nie zajmuje sie sprzedaza , ludzie tylko sie pytaja

                  jak ten post jeszcze masz, wyslij mi na PW, podesle mu, nawet nie mam kopii

                  Gdziesz tam pisales ze masz problemy z chinkimi naklejkami, wyslij mi swoj adres pocztowy, to podesle Ci kilka

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X