Jaa... bardzo przepraszam ale...
Komu do czego taki gąsiorek ? tzn czy w nim można zamknąć piwo ? a w szczególe interesuje mnie kwestia wytrzymałości tego cuda, czy nagazowany po refermentacji Napój Bogów nie roz....psuje takiego szklanego baniaczka ? Oczywiście przy założeniu, że refermentacja przebiega prawidłowo ( nie produkcja granatów ). Ktoś ma doświadczenia w zamykaniu Piwa w gąsiorkach pałąkiem ? Wasze zdrowie .
Jaa... bardzo przepraszam ale...
Komu do czego taki gąsiorek ? tzn czy w nim można zamknąć piwo ? a w szczególe interesuje mnie kwestia wytrzymałości tego cuda, czy nagazowany po refermentacji Napój Bogów nie roz....psuje takiego szklanego baniaczka ? Oczywiście przy założeniu, że refermentacja przebiega prawidłowo ( nie produkcja granatów ). Ktoś ma doświadczenia w zamykaniu Piwa w gąsiorkach pałąkiem ? Wasze zdrowie .
Mam doświadczenia i daje baniaczek radę, miałem taki na którejś giełdzie tyskiej i transport wytrzymał. Doskonały na małą imprezkę piwną np. we dwóch jest w sam raz albo i mało
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Problem w tym, że gąsiorki są raczej do wina, niż do piwa. Sama butla wytrzymuje bez problemu, ale przy wyższym nagazowaniu ciśnienie "wypycha" korek z szyjki i w warunkach polowych łatwo może się rozszczelnić, powodując upapranie plecaka piwem i straty w cennym napoju - stwierdzone po wzięciu na imprezę takiegoż gąsiorka, w którym refermentowałem pięć litrów pszeniczniaka :P
Jeśli butla stoi w piwnicy, to powinno być wsio charaszo, ale nie polecam jej na partyzanckie wypady.
Wczoraj byłem w Tesco i gąsiorków nie ma.
Tylko te zakręcane.
Gąsiorki nie nadają się do transportu z gwałtownymi wstrząsami.
Na imprezkę jak znalazł ale nie w przenosić plecaku lub w samochodzie po nierównościach.
Wczoraj byłem w Tesco i gąsiorków nie ma.
Tylko te zakręcane.
Gąsiorki nie nadają się do transportu z gwałtownymi wstrząsami.
Na imprezkę jak znalazł ale nie w przenosić plecaku lub w samochodzie po nierównościach.
Zakręcane powiadasz Pan interesujące to jest, muszę zobaczyć.
gąsiorki z pałąkiem widziałem już w Real za 13,99/ szt oraz w Liroy Marlin o ile pamiętam za 14,50 . Zamknięcia w Realu po ok. 5 zł/3 szt. Jak widać zaczął się sezon tych z nakrętkami nie widziałem ale też się specjalnie za takimi nie rozglądałem.
Comment