Pomijając tak zajmujący tamat jak antybiotyki którymi i tak jesteśmy karmieni np. w kurczakach to może ktoś stosuje w praktyce podobny gar z kranikiem :
http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=1018&cat=22 ??
Zastanawiam się czy do takiego garnka można dorobić wewnętrzny cylinder (coś na wzór w kociołku
W-Z Braumeister) zacierało by się w tym wewnętrznym cylindrze, który po tym procesie można podnieść, ustawić na poprzeczkach dorobionych na rancie gara i wysładzać bezpośrednio do gara.
Gotowanie, chmielenie, wystudzenie i fru kranikiem do fermentatora - sprawniej, chyba tak.
http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=1018&cat=22 ??
Zastanawiam się czy do takiego garnka można dorobić wewnętrzny cylinder (coś na wzór w kociołku
W-Z Braumeister) zacierało by się w tym wewnętrznym cylindrze, który po tym procesie można podnieść, ustawić na poprzeczkach dorobionych na rancie gara i wysładzać bezpośrednio do gara.
Gotowanie, chmielenie, wystudzenie i fru kranikiem do fermentatora - sprawniej, chyba tak.
Comment