"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Przychylę się do opinii kolegów - nie opłaca się kupować nic tańszego niż Pocket chyba, że jesteś złotą rączką. To powyżej wg mnie zupełnie się nie nadaje.
Każdy towar trzeba przetestować
Koszt niewielki tylko 30 zł, jak się nie sprawdzi pogonisz dalej na Allegro za 20 zł, a opinię o tym sprzęcie napiszesz na tym forum.
Udanych testów
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maaciej6
Każdy towar trzeba przetestować
Koszt niewielki tylko 30 zł, jak się nie sprawdzi pogonisz dalej na Allegro za 20 zł, a opinię o tym sprzęcie napiszesz na tym forum.
Udanych testów
Tez tak uważam.
Konstrukcja inna i wydaje sie,że jednak nie ma tam regulacji, tylko sprężyna zapewnia docisk.Jednak może sie nadać choć następny post, którego nie było jak to pisałem załatwia sprawę.
Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2008-11-02, 20:59.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Przedstawione maszynki do celów piwowarskich nie nadają się. Po przeróbkach można je zaadoptować do śrutowania, ale wydajność jest tak tragicznie niska, ze przestaje mieć to sens. Można zaoszczędić na śrutowniku szukając sprzętu mającego conajmniej kilkadziesiąt lat, a służącego kiedyś w gospodarstwie domowym do robienia kaszy. Kiedyś na Allegro widziałem takie sprzęty pod różnymi zazwami tj. kaszownik, młynek, śrutownik, maszynka. Sprzęty te, jeżeli nie są zniszczone to mimo swojego wieku mogą być lepsze od Porketa i można je kupić za 20 do 50zł.
Jest tylko jeden problem, na chwilę obecną śrutownik ten nie jest dostępny ani w BA ani w Piwodzieju.
Do tej pory korzystałem ze śrutowanego słodu BA/Bogutyn i jak na złość w momencie jak zrobiłem sobie zapas słodu nieśrutowanego na cały sezon to nie mogę kupić Porkerta
Do tej pory korzystałem ze śrutowanego słodu BA/Bogutyn i jak na złość w momencie jak zrobiłem sobie zapas słodu nieśrutowanego na cały sezon to nie mogę kupić Porkerta
Szukaj u źródła
Ja co prawda swój "szrotownik" odebrałem osobiście, ale rozmawiałem z pracownikiem firmy i nie ma problemu z wysyłką do Polski [stan na sierpień 2008]. Musisz tylko wcześniej się z nimi skontaktować bo kupując wprost z e-sklepu nie będziesz miał do wyboru takiego kraju jak Polska Cała produkcja podobnoż idzie na eksport jednak do nas, jak widzę, trafia jej znikoma część.
Kupiony jako używany z dwa lata temu. Wykorzystany tylko kilkukrotnie. W związku ze zminimalizowaniem warzenia stał się zbędny.
350 PLN za śrutownik w takim stanie wydaje mi się korzystną i niespotykaną w Internetach ceną.
Preferowany odbiór osobisty - poznańska WIlda, wysyłka...
Przed browarem Błonie byliśmy 29 czerwca z Kopyrem w czasie tegorocznego festiwalu 100% Craft w znajdującym się nieomal "przez ścianę" Artezanie. A tylko "przed" bo nas wtedy zwyczajnie nie wpuszczono. Jednak co się odwlecze to nie uciecze i 6.10.2018 tym razem w towarzystwie...
Comment